Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3 aproape de miezul nopții, că nu demisionează din funcție. Anunțul șefei Guvernului a venit pe fondul unui articol din ziarul ”Național”, publicație apropiată de Liviu Dragnea și Anca Alexandrescu, în care se precizează că Dăncilă are grave probleme medicale din cauza suprasolicitării și a ”atacurilor de panică” și că urmează ”să fie retrasă” din funcția de prim-ministru, scrie G4Media.ro.

„Nu demisionez și nici nu am intenția să demisionez. E o informație falsă. Cineva care ar vrea să demisioneze nu ar avea un program încărcat (…) Dacă aș fi avut un gând în acest sens, aș fi ieșit public să spun acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă marți seara la Antena 3.

Cu câteva ore înainte, ziarul ”Național” a publicat un articol cu titlul ”Dăncilă, retrasă medical”, în care sunt enumerate, pe surse, o serie de probleme medicale cu care s-ar confrunta prim-ministrul: atacuri de panică, ”căzături de calciu” sau glicemia variabilă, afecțiuni apărute ”din cauza stresului cotidian” care ”o sufocă”. Potrivit articolului, lui Liviu Dragnea îi vine mănușă degradarea sănătății premierului, pe care oricum avea de gând s-o schimbe din funcție și s-o înlocuiască cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – o persoană mult mai potrivită, în opinia autorului, în perspectiva preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Articolul din ”Național” și intervenția premierului la Antena 3 vin în contextul răcirii relațiilor dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe fondul refuzului acesteia de a semna ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, dorită cu înfrigurare de liderul PSD.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!