Stănescu i-a dat ultimatum lui Dragnea să-și anunțe retragerea la CEx-ul de peste două săptămâni. El spune că vorbește în numele a peste 50 de parlamentari. În caz contrar, spun sursele comisarul.ro, Guvernul Dăncilă va cădea la moțiunea de cenzură, la începutul lunii octombrie. Stănescu și Firea controlează în acest moment un număr suficient de parlamentari care să le permită să-i ceară lui Dragnea retragerea din fruntea partidului. Conform surselor citate sunt deschise căi de comunicare și cu Tăriceanu, care l-a delegat pe Daniel Chițoiu să se ocupe cu acest lucru.

Viorica Dăncilă ar urma să rămână premier, însă va avea loc o remaniere guvernamentală de proporții și se va încheia un protocol de colaborare cu președintele Iohannis.

De asemenea, în CEx ar urma să fie cooptați, până la stabilirea datei pentru un nou congres, mai mulți lideri locali. Noul președinte interimar al PSD va fi ales în noul CEx lărgit. Sursele noastre susțin că nici Gabriela Firea și nici Paul Stănescu nu-și vor depune candidatura pentru președinte interimar în CEx.

Aceasta este varianta pentru retragerea amiabilă a lui Dragnea, peste două săptămâni. Varianta soft.

Varianta hard prevede picarea Guvernului Dăncilă și excluderea din partid a lui Dragnea și a tuturor slugilor lui. Un nou protocol cu ALDE și o candidatură comună PSD-ALDE la președinție dar și păstrarea guvernării prin încheierea unui protocol cu președintele Iohannis.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!