La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reuşit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului USR de la Sectorul 1, Clotilde Armand, scrie Epochtimes-romania.com.

Povestea referendumului împotriva primarului Clotilde Armand a început încă din luna iulie 2021, când membrii TSD (Tineretul Social-Democrat) au anunţat că vor fi zilnic pe teren pentru a aduna semnături care să ducă la înlăturarea edilului. Iniţiativa capătă apoi avânt în luna august a anului trecut, când PSD a dezgropat la mai multe televiziuni subiectul alegerilor de la Sectorul 1, acuzând din nou că acestea au fost fraudate. Mai mult, aceştia cereau prin vocea preşedintelui de partid Marcel Ciolacu organizarea unei şedinţe CSAT pe acest subiect.

Pe 10 octombrie 2021, social-democraţii continuau campania împotriva lui Clotilde Armand, anunţând că li s-au alăturat şi alte partide, precum şi că au adunat 40.000 de semnături şi că mai au nevoie de doar 13.000. Concret, PSD a semnat atunci un protocol de colaborare împotriva edilului de la Sectorul 1 cu alte patru partide: Pro România, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – PPUsl, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER).

La începutul anului, fostul edil al Sectorului 1 Dan Tudorache relata pentru Ziare.com că social-democraţii mai au nevoie doar de 5.000 de semnături. Cu toate astea, demersul pare că s-a oprit subit. Preşedintele PSD Sector 1 Florin Manole explica în luna februarie a acestui an că strângerea de semnături a luat o pauză la finalul anului trecut, din cauza pandemiei şi că demersul va fi reluat după ridicarea restricţiilor. Între timp însă, deşi în lunile trecute incidenţa din Bucureşti a fost aproape 0 iar starea de alertă a expirat din martie, referendumul împotriva lui Clotilde Armand pare că a fost uitat şi băgat sub preş.