Fondatorii Ro+ cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea. Discursul său violent și amenințător este inacceptabil pentru un demnitar al statului român.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților trebuie să demisioneze imediat din funcția deținută în statul român și să înceteze să-și mai folosească puterea politică pe care i-o conferă statutul public de președinte de Cameră parlamentară și de partid pentru a amenința magistrații, societatea civilă și alți cetățeni. De asemenea, amenințările proferate de președintele PSD la adresa aliaților noștri strategici și structurilor europene și Nord-Atlantice din care facem parte, amenințări care au drept singură motivație lupta lui Liviu Dragnea cu dosarele sale penale, arată că pentru a scăpa de Justiție acest personaj este pe cale să scoată România de pe harta democrațiilor occidentale de care ne-am apropiat cu mari sacrificii în ultimii 30 de ani.

Fondatorii Mișcării România Împreună (Ro+) atrag atenția că discursul violent, amenințător și plin de ură și invective folosit de Liviu Dragnea la adresa judecătorilor, procurorilor, președintelui României și a societății civile este o încercare disperată și grotescă de a timora Justiția, administrația prezidențială, membrii mișcărilor civice și alți cetățeni care apără valorile și principiile democratice în România. Acest lucru este inacceptabil și trebuie să înceteze de îndată prin demisia acestui personaj toxic pentru țară din toate funcțiile publice deținute.

Citește și ”Mugur Ciuvică: Oricine râde de mitingul PSD este bolnav mintal, fascist sau prost

În timpul mitingului de sâmbătă, 9 iunie, cât și într-o emisiune televizată ulterioară acestei adunări de partid, liderul PSD a folosit la adresa unor cetățeni români care îi plătesc salariul de demnitar al statului apelative precum ”șobolani”, arătând un dispreț incredibil față de cei pe care ar trebui să-i reprezinte și față de societatea civilă în general. De asemenea, Liviu Dragnea a calificat drept ”demență” o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă și a amenințat direct procurorii: ”Sper să nu fie niciun procuror care să riște atât de mult ca să dea curs la această demență. Foarte mulți procurori riscă să plătească greu”. DIICOT a anunțat că sesizează CSM după aceste amenințări la adresa procurorilor acestei instituții.

Tot Liviu Dragnea și alți lideri PSD aflați în diverse proceduri judiciare penale au catalogat judecătorii drept ”corupți”, ”staliniști” sau ”torționari” cu o duritate a discursului menită să timoreze și să pună presiune pe completele de judecată care se apropie de a da soluțiile finale în mai multe dosare ale politicienilor. Urmare a acestor amenințări Forumul Judecătorilor din România a cerut azi intervenția Consiliului Superior al Magistraturii pentru a stopa aceste atacuri fără precedent care afectează independența sistemului judiciar.

Citește și ”EXCEPȚIONAL! Gabriela Firea huiduită de zeci de mii de persoane pe Arena Națională

Nu în ultimul rând, președintele PSD și al Camerei Deputaților a incitat la demiterea președintelui României – ”Iohannis trebuie demis” – și a folosit amenințări inacceptabile la adresa șefului statului – ”se poate ajunge la orice” – enunțând chiar și varianta unui ”război civil”.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

2 COMENTARII

  1. astia se cred mai dumnezei decit DUMNEZEUL insusii ::::atita RAUTATE si URA inca NU s-a mai vazut pe intreg mapamondul.

    multi cred ca este NEVOIE sa anuntatii sa se intervina cu PSIHIATRIA,caci au cazut in DERIZORII iar in lume este DISCREDITATA ROMANIA din cauza acestor indivizii.

Comments are closed.