Elena Udrea, prin videocall la Antena 3: Băsescu nu a intervenit niciodată în vreun dosar. Nu s-ar fi dat pe mâna lor. Coldea nu a fost mai tare ca Băsescu, dar a fost mai abil. Băsescu nu l-a demis pe Coldea fiindcă nu mai avea sprijinul lui Maior. Maior trebuia sa devină premier și Ponta președinte. Eu am plâns când a fost arestat Adrian Nastase, informează comisarul.ro.

​”Eu nu am fugit ci sunt aici asumat. Am fost în față autorităților Am luat decizia când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect în faza de apel și atunci am decis să merg într-o țară în care știam că există o legislație puternică și transparență care-i protejează pe cei abuzați în țară lor. Ne putem întoarce când vom fi judecați corecți și nu de un judecător Matei care e mâna în mâna cu sistemul Coldea, de sistemul Kovesi. Eu vreau să mă reîntorc în România și să-mi cresc copilul acasă”, a declarat Udrea la Antena 3 într-o intervenție prin videocall.

Udrea îi întoarce favorul lui Gâdea și spune că sentința în procesul Voiculescu a fost voit exagerată. „Cum adică s-au orientat să dea decizia maximă? Ne puteți da mai multe informații?”, întreabă Gâdea mimamd surpriză. Udrea pune placă Coldea și îl mai adaugă în schemă și pe generalul Dumbravă. Udrea spune că aflase înainte cu 3 zile de ședința d ejudecata că va fi adusă o judecătoare care să-i dea lui Voiculescu sentința maximă de 10 ani de zile.

Gâdea îi cere Elenei Udrea să îi confirme dacă Băsescu a coordonat totul, dar Udrea se ține tare pe poziții: „Niciodată nu l-am auzit pe Traian băsescu să ceară vreun dosar sau să intervină. În toți acești ani de lupta credeți că nu ar fi apărut vreun judecător sau vreun procuror care să zică că Băsescu i-a cerut ceva?!”

Gâdea nu cedează și spune că din punctul lui de vedere există două variante: „Fie Traian Băsescu a coordonat totul foarte abil, fie Traian Băsescu a fost un papagal și ăștia au făcut totul peste capul lui. Va mărturisesc că nu cred în ultima varianta”

„Băsescu nu s-ar fi dat pe mâna nimănui. Nu era așa de naiv. Nu s-a implicat niciodată în vreun dosar”, încheie Udrea. În scenă intră Cristoiu care încearcă o mică învăluire apelând la protocoale și dacă Udrea știa de ele. Această din urmă spune că nu. Crede că rolul protocoalelor a ost o încercare de a da aparență de legalitate acțiunilor SRI.

Udrea și visul prezidențial: Aș fi putut în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă Iohannis ar fi fost declart incompatibil. Coldea m-a blocat ca să-i taie orice pârghie de putere lui Băsescu

Cu câteva zile înainte de prezidențiale am aflat că sunt chemată la DNA. Nu era vorba de un dosar în care eu eram inculpata ci de un dosar în care eu eram martor. Am fost avertizată că voi fi chemată la DNA cu o zi înainte de începerea campaniei electorale.

De ce Cocoș a fost arestat tocmai în acea săptămâna? De ce Alina Bica a fos arestată tocmai atunci? Fiindcă eu aș fi putut să întru în turul doi al alegerilor la prezidențiale dacă Iohannis era declarat incompatibil.

Traian Băsescu a aflat de arestarea fratelui lui din biroul prezidențial. De ce credeți că s-a întâmplat asta?! Au vrut să-i taie orice pârghie de putere lui Traian Băsescu că eu să nu întru în turul doi, iar partidul sau să nu obțină niciun loc. Ei și-au dorit că Băsescu, atunci când pleacă de la Cotroceni, s fie terminat că om politic, să devină un pensionar care să-și crească nepoții și să aibă un președinte că Iohannis cu care să facă tot ceea ce vor.

Nu cred ca generalul Coldea a fost mai puternic decat Traian Basescu, dar cred ca a fost mai abil.
Lucratura cu pozele mele cu Bica la Paris a fost a lui Coldea, iar Tarian Basescu a inteles asta.

Traian Basescu nu l-a demis pe Coldea fiindca nu mai avea sprijinul lui Maior. Legea zice cum se numeste un adjunct la SRI, dar nu si cum se demite. Pe final de mandat, Traian Basescu nu mai avea mijoacele si sprijinul necesar sa-l schimbe pe Coldea

In raportul care i s-a cerut dupa incidentul cu pozele de la Paris, Coldea a scris ca, de fapt, a fost vorba de niște paparazzi pusi de un om de afaceri care avea un proces judecat de Bica. Niște prostii, deoarece în presă au apărut chitanțele de la hotel care mă priveau direct pe mine.

Mișcarea a fost ca să-mi împiedice candidatura la prezidențiale

Alături de Coldea a fost de la inceput doamna Kovesi, șefa ICCJ, Livia Stanciu, dar și șefii parchetelor ca Horia Georgescu

În acest moment sunt alții care au rămas în fruntea sistemului și care încearcă pe ultima sută de metri să o mențînă pe Kovesi in frunte. Sunt ultimele zbateri ale sistemului

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!