Românii plecați la muncă în străinătate au fost, mai ales în ultimele zile, ținta criticilor, ironiilor și chiar injuriilor din partea politicienilor PSD-ALDE și a celor arondați celor două partide. G4Media.ro prezintă o sinteză a atacurilor lansate la adresa diasporei și a încercărilor de a duce în derizoriu mitingul de azi:

  • Liviu Dragnea, președintele PSD: Prezent în studiourile România TV, a calificat drept emoționant apelul unui pretins preot care îi numea pe cei care vor veni la miting drept niște ”rătăciți plătiți cu bani murdari de afară, vor să dea foc la țărișoara noastră scumpă”. ”Toate aceste proteste vor să apere statul paralel și așa-zisa luptă anticorupție (…) Este un miting politic: Orban a zis că merge, USR merge, Cioloș merge”, a spus apoi Dragnea.
  • Maria Grapini, europarlamentar: A distribuit joi pe pagina de Facebook un mesaj jignitor la adresa românilor care muncesc în străinătate și care vor participa la mitingul din Piața Victoriei. ”Informăm diasporenii că taxa de prost se plătește la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteți participa la miting”. Ulterior, ea a șters postarea jignitoare.
  • Cristian Prescornițoiu, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea: Săptămâna trecută s-a întrecut în invective la adresa românilor plecați în străinătate, pe pagina personală de Facebook. Despre cei care și-au anunțat prezența la mitingul din 10 august, Prescornițoiu spune că sunt niște „hoți, curve și cerșetori”, în opinia sa cei care muncesc în străinătate neavând ce să caute la miting.
  • Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe: A declarat marţi că nu înţelege care este “obiectivul protestului” anunţat pentru data de 10 august la Bucureşti: ”Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă ar fi cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare. În 2014, când a fost numit ministru de Externe pentru a organiza alegerile prezidențiale din diaspora nu a făcut nimic pentru a suplimenta secțiile de vot sau pentru a fluidiza scrutinul din afara țării.
  • Alina Mungiu Pippidi (”România curată”): „Iată că iese la iveală ce ştie oricine care ia o cursă low-cost, să zicem Ryan spre Berlin, care e unica alternativă oricum, şi asistă săptămînal la lupta fetelor teutone inflexibile cu populaţia prost plătită şi prost educată de români, în copleşitoare proporţie din totalul pasagerilor, care calcă toate regulile, se preface că nu pricepe ce i se spune, se aşează unde nu are voie şi face mai mult zgomot decît tot terminalul la un loc. Bine aţi venit în lumpendiaspora românească, aceea care conduce în topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene, ca să nu mai vorbim de topul educaţiei, şi care face coadă pe 1 august la intrarea în ţară cu remorci de junk cars ataşate – că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable”.
  • Gică Anghel, viceprimarul (PSD) municipiului Alexandria, Teleorman: A postat pe contul de Facebook injurii și o amenințare la adresa lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul ”M..EPSD”: ”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici nu numai din câini”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!