Liderul PRO România, Victor Ponta, a afirmat, marti, într-o postare pe Facebook, că partidul său va vota pentru modificarea Constituției pe tema ”Fără penali în funcții publice” și că președintele Iohannis ar trebui să pună la referendum exact această întrebare și anume, dacă românii sunt de acord ca persoanele condamnate penal pentru infracțiuni comise cu intenție să nu mai ocupe nicio funcție publică.

Postarea integrală a lui Victor Ponta:

1. Este corect – Persoanele condamnate penal pentru infractiuni comise cu intentie NU trebuie sa mai ocupe nicio functie de demnitate publica ( Presedinte, Prim Ministru sau Ministru, senator sau deputat) timp de cel putin 5 ani dupa data executarii pedepsei! Parlamentarii ProRomania vor vota PENTRU aceasta modificare a Constitutiei!

2. Este o initiativa corecta in principiu – faptul ca este pornita de USR nu ma impiedica sa spun asta / sper insa ca au inteles si ei pana la urma ca “penal” trebuie sa insemne “condamnat de un judecator” ( cei acuzati de procuror nu sunt “penali” fara o decizie a unui judecator – valabil si pt Doamna Kovesi)

3. Nu inteleg de ce Presedintele Klaus Iohannis nu supune Referendumului din 26 Mai exact aceasta intrebare : daca romanii sunt de acord ca “ Persoanele condamnate penal pentru infractiuni comise cu intentie NU trebuie sa mai ocupe nicio functie de demnitate publica ( Presedinte, Prim Ministru sau Ministru, senator sau deputat) timp de cel putin 5 ani dupa data executarii pedepsei” / crede cumva ca Parlamentul condus de Liviu Dragnea va vota asa ceva fara presiunea votului popular?!?! Crede ca va mai putea sa mobilizeze la vot romanii pentru un alt Referendum in alta data dupa 26 Mai? Il doreste atat de mult pe Dragnea ca si contracandidat incat “ii mai da o sansa”?

4. Avand in vedere ca de aproape 3 ani vorbim numai si numai despre “penali” si dosare penale sper sa inchidem pe 26 Mai acest razboi distrugator pentru Romania si pentru romani si sa ne ocupam din nou de guvernarea tarii : sosele, spitale, scoli, mediu, cultura samd!

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!