În plină criză a preţurilor, coaliţia de guvernare a împins zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieţei oficiale a muncii, a acuzat USR-ul condus de Cătălin Drulă, scrie Epochtimes-romania.com.

Astfel, USR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la „măsura aberantă” de suprataxare a contractelor part-time, „ale cărei efecte negative deja se văd în economie”: în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2022 s-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă ale unora dintre cei mai prost plătiţi oameni din România.

USR consideră că această nouă „modificare nocivă” a Codului Fiscal, prin care dacă munceşti două sau patru ore trebuie să plăteşti taxe cât pentru un contract de muncă întreg, „nu a făcut decât să arate, o dată în plus, că PNL şi PSD nu înţeleg şi nu le pasă cum funcţionează economia”.

„În plină criză a preţurilor, coaliţia de guvernare a decis ca o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieţei oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creşterea veniturilor la bugetul de stat. Nimic altceva nu îi interesează”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Potrivit USR, Guvernul Ciucă nu numai că nu a ţinut cont de realitatea economică atunci când a implementat această măsură, dar a făcut-o şi în mod netransparent, fără consultări cu părţile afectate. Rezultatul este că PSD şi PNL au omorât o parte a economiei în plină criză şi a lovit exact în cei care făceau venituri mici, cei care muncesc peste program ca să aibă un ban în plus pentru familiile lor.

USR a amintit că, în trecut, PNL a criticat această măsură atunci când a fost abordată de PSD în epoca Dragnea, prin OG nr. 4/2017, catalogând măsurile Guvernului Tudose de atunci drept „o cârpeală”.

„În plus, în februarie 2018, liberalii au criticat suprataxarea contractelor part-time în moţiunea simplă intitulată ‘Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale’. Acum, liberalii par să fie surzi la toate problemele care îi apasă pe români, de la facturile la energie şi explozia preţurilor la creşterea galopantă a ratelor şi perspectiva tot mai sumbră a falimentelor pe bandă rulantă”, a mai arătat Uniunea Salvaţi România.