Schimbare de optică a președintelui Iohannis între perioada de la începutul mandatului de președinte al României și cea din prezent, în privința plagiatului. Klaus Iohannis a declarat marți seara, într-o conferință de presă la Cotroceni, că „toți își fac treaba” în privința acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă. Pe același subiect, Iohannis era mult mai vehement în 2014, când Victor Ponta era acuzat de plagiat, scrie G4Media.ro.

Ce spunea Klaus Iohannis în 2014, în contextul plagiatului lui Victor Ponta:

„Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceștia dorește să fie președintele României”.

Ce spune Klaus Iohannis în 2022, în contextul plagiatului lui Nicolae Ciucă:

„Credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician, și, pe de altă parte, am toată încrederea că toți care sunt puși să analizeze își fac treaba ca lumea”.