Tăriceanu l-a lăsat cu ochii-n soare pe Infractor, asta după ce vineri Dragnea îl invitase la negocieri la Scroviștea pentru a pune la cale suspendarea președintelui. Mai mult, Dragnea amenințase că luni se va anunța, după o ședință oficială comună, suspendarea președintelui.

Conform surselor comisarul.ro, Tăriceanu a plecat în concediu în Italia pentru cel puțin o săptămână. Președintele Senatului și-a delegat atribuțiile, forul urmând să fie condus, în perioada 9-11 iulie de Adrian Țuțuianu, unul dintre cei patru vicepreședinți.

“Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător CRR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ”, a declarat Liviu Dragnea joi.

Citește și ”Washington Post: Liviu Dragnea se comportă ca o ”CANALIE” în fața justiției

Liderul PSD a supralicitat în cadrul acelorași declarații, anunțând că luni va fi luată o decizie în privința suspendării în coaliția PSD-ALDE. “Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie – da sau nu”.

Surse apropiate convorbirilor dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au declarat însă că cei doi nu au abordat în discuția de joi subiectul suspendării președintelui Iohannis, ceea ce contrazice anunțul lui Dragnea, care a spus public că a vorbit cu șeful ALDE despre suspendare.

Mai mult, decizia de delegare a atribuțiilor de președinte al Senatului a fost semnată de Tăriceanu încă de miercuri, 4 iulie.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!