Gabriela Firea i-a avertizat, miercuri seară, pe miniștrii Cabinetul Dăncilă că vor avea „probleme penale” dacă vor aviza o ordonanța de amnistiei și grațiere care nu este ”consolidata juridic”, scrie aktual24.ro.

Firea a recunoscut că știe de existența unui proiect de ordonanță, însă acesta nu a fost adus la cunoștință partidului. Ea a ținut să-i avertizeze pe miniștri să nu cumva să avizeze așa ceva.


”Niciodata textul ordonanței privind amnistia nu a fost adus în fața partidului. Vi se pare normal să aflăm din ziare că există așa ceva? Domnul Dragnea vinde o himeră, o iluzie, le spune unor oameni de afaceri că ‘vedeti, din cauza Gabrielei Firea nu mai pot să dau’. Dacă s-a luat decizia să fie atributul guvernului, probabil ministerul Justiției va aduce un proiect

(…) Dacă domnul Dragnea dorea să dea amnistie și grațiere, dădea, dar nu a dat-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb. Probabil o va da când va avea nevoie

(…) Dacă proiectul va fi neconsolidat juridic, atunci colegii care vor aviza așa ceva vor avea probleme posibil penale, nici la monitor nu va ajunge. Se spune că dacă va trăi un minut, are efecte. Nu va trăi niciun minut, sau dacă va fi publicat, va fi anulat”, a declarat Firea la Antena 3.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!