Candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, anunţă că au depus plângere penală împotriva premierului şi lider PNL Nicolae Ciucă, împotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu, ministrului de Interne, Lucian Bode, prefectului Capitalei, Toni Greblă precum şi împotriva preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Mituleţu Buică.

Dimitriu îi acuză pe cei menţionaţi de abuz în serviciu pe motiv că „refuză să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5”. Ciucă are calitatea de „făptuitor” în plângerea penală a USR-ului, Ciolacu de complice-instigator, Bode de făptuitor-complice, Greblă de complice-făptuitor, la fel şi Mituleţu Buică.

„Aceştia trebuie să răspundă în faţa legii pentru că ţin astfel captiv Sectorul 5.

Aveau la dispoziţie 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022.

Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie.

În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parţiale să fie adoptată cu cel puţin 35 de zile înaintea votării.

Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie.

Deşi i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligaţia pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea.

Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, scrie Dimitriu pe Facebook.