Primarul şi-a angajat nepoata la Primăria Vatra Moldoviţei, ca să o poată detaşa la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, dezvăluie Newsweek.ro.

Am aflat de ce primarul din Vatra Moldoviţei s-a declarat mereu în şedinţe şi întâlniri importante atunci când l-am întrebat la telefon de ce a angajat o tânără pentru 3 zile, pentru ca apoi să o detaşeze tocmai la Iaşi, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Publicaţia „Ziar de Suceava” a descoperit că Simona Iancu, fata care s-a blocat la întrebările simple adresate de directorul tehnic când a venit la ABA, este nepoata primarului Virgil Saghin. Liberalul a câştigat alegerile din 27 septembrie după ce a fost demis la începutul mandatului trecut, în urma unei condamnări definitive pentru un conflict de interese.

Scandalul declanşat la începutul săptămânii de Recorder.ro este doar o secvenţă dintr-o serie mai lungă de presiuni şi intervenţii pentru angajarea unor apropiaţi, pe linie de partid sau de familie. Am relatat ieri despre ascensiunea, în decurs de 5 ani, a lui Constantin Meţler, de la inspector în Corpul de Control al ANAR – angajat în perioada când era suspect într-un dosar de luare de mită – la director general adjunct, poziţie oficializată în august trecut de ministrul Mediului de atunci, Costel Alexe.

La câteva luni după ce Meţler a fost achitat în dosarul deschis pe când era inspector la ITM Bucureşti, la ABA Prut-Bârlad a fost angajat tatăl său, pensionat din funcţia de inspector-şef al ITM Botoşani. Potrivit declaraţiilor de avere, Stelian Meţler a lucrat ca inginer la Serviciul de Gospodărire a Apelor Botoşani, pentru o leafă de aproximativ 3.000 de lei pe lună. Ultima declaraţie de avere este datată 14 iunie 2019, dar, conform unor surse din cadrul Administraţiei, a mai lucrat ca detaşat în cadrul ABA, venind pe aceeaşi filieră, din Vatra Moldoviţei.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI