Prim-vicepreședintele PNL Ilie Bolojan consideră că este mai mult decât necesar ca partidele de Opoziție să aibă candidați comuni la următoarele alegeri locale. El a declarat că PNL este dispus să îl sprijine pe Vlad Voiculescu, din partea partidului lui Cioloș, la Primăria Capitalei dacă analizele vor confirma că are șanse să câștige, informează aktual24.ro.

”Există două posibilități: prima, ca tabloul politic în 2020 să arate ca azi, cu un partid mare și forțe politice non-PSD dezbinate, varianta în care cert în aproape toate marile orașe din afara arcului carpatic va câștiga PSD. Nu neapărat datorită performanțelor, ci datorită pulverizării voturilor. Și a doua variantă, eu cred că trebuie pusă în practică, e ca forțele non-PSD, cele de centru-dreapta, să se adune și să ofere cel mai bun candidat din localitate, ca votul din primul tur, pe care PSD il folosește ca armă politică, să fie folosit împotriva PSD.

E o soluție pentru București, sectoare și celelalte orașe. Și atunci vom avea o situație: primarii care sunt în funcție și au făcut o treabă bună sigur vor câștiga, indiferent de unde sunt, dar nu vor mai câștiga cei care nu au performat și se va da o șansă altcuiva să facă ceva în acele orașe”, a declarat Bolojan într-un interviu pentru Digi24.

Acesta a subliniat că votul în primul tur se va aplica cel mai probabil și în 2020 (două zeci, două zeci) și că existența unor candidați comuni ai forțelor non-PSD rămâne cea mai bună soluție. Desemnarea acestora ar trebui făcută ”în baza unor anchete sociologice”, astfel încât să fie selectați candidații cu cele mai mari șanse.

 

”Candidatul trebuie pregătit și, indiferent de partidul de care aparține, trebuie susținut. PNL poate să facă asta”, a declarat el. O astfel de coaliție ar trebui să fie făcută din timp și formalizată din punct de vedere juridic, pentru a exista timp pentru selecția candidaților și „armonizarea intereselor locale”, spune primarul. Nicio forță politică nu ar trebui exclusă de la negocieri, în opinia lui, iar din viitoarea coaliție ar trebui să facă parte, alături de PNL, cel puțin USR, PMP și Mișcarea România Împreună, condusă de Dacian Ciolos.

Întrebat dacă PNL ar susține candidatura fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu la București, acesta a răspuns că, din punctul lui de vedere, răspunsul este „da”, dacă acest lucru rezultă în urma unor analize serioase. „In condițiile în care analiza candidaților la o primărie dă ca rezultat o astfel de formulă, din punctul meu de vedere da, dar trebuie făcute niște analize serioase, trebuie pregătiți candidații și e mai puțin important din ce forță politică vine, e important să fie un om pregătit, un om care să vrea să facă treabă și să aibă șanse reale să câștige. Asta e valabil pentru București și pentru Vlad Voiculescu sau alte persoane”, a afirmat Bolojan, citat de Republica.

Vlad Voiculescu a sugerat recent că intenționează să candideze la Primăria Capitalei din partea Mișcării România Împreună.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

 1. nu.
  nu PNL.
  never again, nu dupa mizeria USL’ista. asa ceva nu se sterge.
  daca un om ca Ciolos da mana cu PNL’ul, devine persona non-grata, asimilat ciorbei PSD-ALDE-PNL.
  niciodata PNL’ul nu va reusi sa pozeze cu succes intr-o alternativa rosie. si-au ales tabara, sa-si asume alegerea.

  daca-si inchipuie ca lumea uita mizeria USL’ista, dovedesc doar ca nu se adreseaza electoratului liberal, ci celui rosu.
  noi nu gandim cu matul, si nu iertam.

Comments are closed.