Informații bombă apar în spațiul public despre legătura suspectă dintre UDMR și FIDESZ − partidul aflat la putere în Ungaria. Budapesta plătește o sumă-record pentru radicalizarea UDMR, susțin jurnaliștii de la pressone.ro, citați de B1 TV.

Sub conducerea lui Marko Bela, relația dintre UDMR și FIDESZ a fost una destul de rece, însă după 2011, când Kelemen Hunor a devenit lider al Uniunii, firul ce leagă cele două formațiuni a devenit tot mai scurt, iar în joc ar fi bani grei. Bani virați de Budapesta în conturile UDMR, pentru ca formațiunea să localizeze și consilieze românii de etnie maghiară, care vor să capete cetățenia ungară.

Un milion de cetățeni noi ar fi vrut să obțină Guvernul condus de Viktor Orban, semnând astfel, în 2015, un acord în acest sens cu o fundație a UDMR. Pentru anul acesta, suma a ajuns la un nivel record: peste o sută de milioane de euro ar fi dat Orban fără să clipească pentru renaturalizarea maghiarilor romani!

Kelemen Hunor, la fel de sincer ca și Liviu Dragnea, neagă categoric aceste acuzații. El a precizat, pentru B1 TV, că Executivul de la Budapesta dă bani comunității maghiare pentru învățământ, cultură, sport și culte, nu pentru activitățile politice.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!