Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a acuzat marţi, pe pagina sa de socializare, că Guvernul Ciucă face „un joc periculos” în ceea ce priveşte (ne)îndeplinirea angajamentelor din PNRR, scrie Epochtimes-romania.com.

„PNRR-ul nu este nici al lui Ciucă, nici al lui Boloş, nici al PSD, nici al PNL. Este al românilor. Este un document care îi priveşte pe români. Pare că nu se înţelege acest lucru. Un Guvern, care vrea ca românii să se considere parte dintr-un program de investiţii de ţară, îi informează constant pe aceştia despre cum merg lucrurile. La noi zici că e secret de stat. Primim cu picătura. Se lăuda Guvernul că dă drumul unei nu-ştiu-ce platforme care va explica cum stăm cu îndeplinirea jaloanelor. Nu a făcut-o. Cu cât vin jaloanele mai grele, cu atât nu vor mai da drumul la nicio platformă”, a declarat Violeta Alexandru.

În opinia liderului partidului Forţa Dreptei, comunicarea instituţională a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene este un dezastru.

„Guvernul face un joc periculos despre (ne)îndeplinirea angajamentelor (jaloanelor) din PNRR. Le trimite la Bruxelles în ultima zi, în cea mai neserioasă formă, le ‘împachetează’ în multe cuvinte goale de conţinut, inconştient cu privire la impactul pe care îl va avea acest lucru asupra României. Mai devreme sau mai târziu. Jumătate dintre jaloanele asumate prin PNRR în trimestrul 3/2022 nu sunt îndeplinite corespunzător. Şi nici nu erau nişte jaloane grele. În curând, vin cele privind pensiile – acolo nu mai merge cu împachetarea, cu păcăleala”, a precizat Violeta Alexandru.

Fostul ministru al Muncii a subliniat că România a pornit cu neseriozitate în implementarea jaloanelor PNRR.

„Sub acest Guvern, dacă aş fi în locul Comisiei, aş pune România pe lista scurtă de verificat cu atenţie”, a conchis Violeta Alexandru.