”Vă mai amintiți probabil, la sfârșitul anului 2016, în plină campanie electorală, domnul Dragnea anunța că PSD va elimina o grămadă de taxe, inclusiv taxa pentru TVR și că va finanța bugetul TVR integral din bugetul de stat. A “vândut” această decizie ca o concesie făcută contribuabililor. De fapt, obiectivul pare să fi fost controlul asupra televiziunii publice nu doar prin intermediul consiliului de administrație care este numit politic ci iată și prin deciziile de alocare bugetară din bugetul public. Pentru că, nu-i așa, nu spunem ”avem bani din bugetul public plătit de contribuabili” ci ni se induce ideea că “avem pensii mărite, salarii mărite, bani la bugetul TVR de la PSD sau cine-o fi la guvernare”. Pentru unii a face politică înseamnă a deveni stăpâni pe resursele societății și a le administra în interes personal, de grup sau electoral în loc de a gestiona resursele în interesul ei, a societății.
De la această logică trebuie începută schimbarea. Și schimbarea asta ar trebui să înceapă în primul rând în percepția noastră, apoi în modul în care îi judecăm pe cei pe care-i votăm”, se arată scris în postarea de pe Facebook a lui Cioloș. 

”Este deosebit de toxic pentru România faptul că majoritatea PSD-ALDE din Parlament încearcă subordonarea editorială a canalului public, folosind mecanismul dependenței financiare a televiziunii publice față de Parlament prin alocarea bugetului anual.

Directorul general al TVR, Doina Gradea, consideră că angajații postului public trebuie să fie recunoscători PSD, pentru că PSD le-a acordat un buget mare anul acesta și lasă să se înțeleagă că libertatea editorială este negociabilă atunci când coaliția majoritară aprobă finanțarea televiziunii publice.

De asemenea, din dezvăluirile apărute reiese că un reporter al TVR este insultat de către directorul general TVR, Doina Gradea, cu apelativul ”cap de porc” pentru că îi adresează întrebări incomode primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Tot doamna Gradea spune că angajații ar trebui ”tăiați”, deoarece nu-și văd interesul, sunt ”hateri înnăscuți”, lovind în cei care sunt la putere și care le dau bani. ”Interesul” TVR, așadar, este acela de a răspunde la comenzile PSD pentru că PSD împarte bugetul.

Aceste dezvăluiri din televiziunea publică arată o situație revoltătoare: TVR este îndreptată într-o zonă de subordonare editorială în fața coaliției de guvernare de chiar directorul ei. Jurnaliștii sunt intimidați pentru că nu se comportă slugarnic cu puterea. Dar definiția meseriei de jurnalist într-o democrație nu este aceea de a fi slugarnic și nici aservit clientelei politice! Probabil că ne-am obișnuit prea mult cu derapajele și ne-am îndepărtat de definiția corectă.

Televiziunea publică pare să își abandoneze misiunea de a fi în slujba cetățenilor. În acest moment este limpede pentru toți că actuala putere, cu bani publici, a cumpărat și își aservește TVR.

Considerăm că presiunile editoriale din televiziunea publică trebuie să înceteze imediat iar directorul general, Doina Gradea, trebuie să-și dea demisia pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului”, se arată scris în comunicatul semnat de Cioloș și președintele USR, Dan Bârna.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!