Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, personaj ce se autodefinea cândva drept o „sinusoidă” care s-ar putea să surprindă universul şi să-i încurce regulile, pare să fi încurcat mai degrabă socotelile PSD-ului decât cele ale universului. Potrivit Ziare.com, care citează surse politice, Câciu a stârnit nemulţumirea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a prestaţiei din guvern, scrie Epochtimes-romania.com.

Conform surselor, Ciolacu i-a transmis ministrului să nu mai intre în dispute politice şi să se comporte mai degrabă ca un tehnocrat.

“Câciu şi-a pus tot partidul în cap prin declaraţiile pe care le-a făcut la elaborarea bugetului. A fost nevoie de intervenţia lui Marcel Ciolacu, care l-a tras de mânecă şi i-a cerut să nu mai intre în dispute politice inutile. Oricum, nimeni din partid nu-i prevede o viaţă lungă în guvern”, au susţinut surse din conducerea PSD pentru Ziare.com.

Reamintim că la elaborarea bugetului pe 2022, ministrul de Finanţe Adrian Câciu a avut mai multe contre cu liderul PNL, Florin Cîţu. Cîţu a cerut, cu toată greutatea funcţiei sale de şef al PNL, 7% din PIB pentru investiţii, însă Câciu a alocat 6,7%, reproşându-i lui Cîţu că n-a fost în stare să cheltuie mai mult în timpul guvernării PNL-USR.

Adrian Câciu a avut un schimb de replici şi cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe care l-a acuzat că nu a gestionat corect bugetul Bucureştiului.

Adrian Câciu este unul dintre apropiaţii liderului PSD, Marcel Ciolacu, care şi-a dorit un apropiat la Ministerul de Finanţe pentru a controla bugetul în următorii doi ani, până la rotativa guvernamentală.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...