Premierul Nicolae Ciucă l-a elogiat luni pe Sorin Cîmpeanu, demisionat după ce a fost acuzat de plagiat, afirmând că acesta „a ales să se sacrifice” pentru ca Legile Educaţiei (proiect criticat printre altele pe motiv că i-ar ajuta pe plagiatori) să meargă mai departe, scrie Epochtimes-romania.com.

„Vreau să îi mulţumesc domnului ministru Cîmpeanu pentru întreg efortul pe care l-a făcut în această perioadă şi desigur pentru sacrificiul prin care impreună cu echipa de la Ministerul Educaţiei au reuşit să finalizeze proiectele de legi ale Educaţie şi pentru modul în care a înţeles să se sacrifice pe dumnealui pentru ca un proiect să meargă mai departe”, a declarat Ciucă, la finalul şedinţei PNL, în cadrul căreia liderii PNL au votat ca Ligia Deca să fie nominalizată pentru portofoliul lăsat vacant de Cîmpeanu.

Întrebat dacă în opinia sa Cîmpeanu nu trebuia să demisioneze, Ciucă a răspuns:

„Trebuie să facem distincţia între ceea înseamnă o acuză şi eticheta de vinovat. Sunt instituţii ale statului care trebuie să fi finalizat acest proces de a lua o decizie şi a spune că cineva care a fost acuzat se transformă din start în vinovat motiv pentru care în acest moment ţinând cont de modul în care şi-a desfăşurat activitatea, modul în care a muncit, pentru că ştiu foarte bine că a muncit zi şi noapte pentru ca acest proiect de legi să fie elaborat, apreciez foarte mult activitatea ministrului Cîmpeanu.

Chestionat dacă se simte vizat de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind plagiatul, Ciucă a evitat să răspundă ceva concret, spunând că va „pune la dispoziţie tot ce este necesar ca să se elucideze”.

„Nu am niciun fel de problemă. Aşa cum am spus de la început, pun la dispoziţie tot ce este necesar astfel încât să se elucideze şi să se finalizeze odată acest subiect. (…) În acest moment este o anchetă în desfăşurare şi în momentul în care se va finaliza îşi va urma cursul”.