Liberalii au decis luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, să o promoveze în funcţia de ministru al Educaţiei pe Ligia Deca, consiliera preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme de educaţie, anunță Epochtimes-romania.com.

Decizia care a fost luată cu majoritate de voturi – singurii care s-au abţinut fiind Florin Cîţu şi Florin Roman – a venit după demisia lui Sorin Cîmpeanu, ca urmare a scandalului de plagiat care l-a vizat.

Potrivit educatieprivata.ro, Ligia Deca are 40 de ani şi este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. Ea a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană.

În 2014, Ligia Deca a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. Deca a fost numită consilier de stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.