PSD nu are deloc candidati pentru alegerile locale in Otopeni, oras aflat foarte aproape de Bucuresti. „PSD a falsificat listele intr-un asemenea hal incat nu au putut fi acceptate”, anunta jurnalistul Mircea Marian.

Candudatura la primarie a lui Stelica Constantin Barna, din partea PSD, a fost respinsa de Judecatoria Buftea, dupa ce a fost contestata si de Biroul Electoral din Otopeni. Stelica Barna a fost sef al Garzii Financiare. ANI l-a verificat in 2011 pentru ca nu putea justifica 740.000 de euro din declaratia sa de avere.

Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 5 Otopeni a respins, initial, candidatura lui Constantin Stelica Barna (PSD) pe motiv ca unii dintre locuitorii Otopeniului care au semnat pentru sustinerea acestuia pe liste au omis sa treaca, la adresa, numele orasului. Anuland semnaturile cu adresa incompleta a semnatarilor, Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 5 Otopeni a respins candidatura reprezentantului PSD.

„Au fost inlaturate semnaturile intrucat nu indeplinesc conditiile prevazute de aert. 51 alin. 1 si alin. 3 din Legea nr. 115/2015, in sensul ca in dreptul sustinatorului nu se mentioneaza adresa completa a acestuia, nefiind indicat orasul, motiv pentru care nu se poate considera ca persoana care a semnat indeplineste conditiile prevazute de art. 51…”, este motivarea hotararii de respingere a candidaturii, citata de Ziua News.

Stelica Constantin Barna a contestat la Judecatoria Buftea decizia Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 5 Otopeni. Judecatorii, insa, au respins contestatia PSD.

In Otopeni mai candideaza numai reprezentanti ai PNL, USR-PLUS si ai unei organizatii civice locale, care a infiintat Partidul Initiativa Otopeniul Nostru. Otopeni are 10.000 de locuitori si cu un buget de 38 de milioane de euro.

Si in Caras-Severin judecatorii au respins lista cu candidati depusa de alianta PSD – Pro Romania in Moldova-Noua (Caras-Severin). Nu a fost acceptat nici candidatul la Primarie, nici cei pentru Consiliul Local.

Primarul din Moldova-Noua, Adrian Torma, exclus din PNL in urma unui conflict cu Marcel Vela, si devenit independent s-a inscris in cursa pentru un nou mandat din postura de candidat al Aliantei PSD-Pro Romania, cele doua partide avand candidati comuni la Moldova-Noua.

Candidatura lui Torma si lista de consilieri din partea Aliantei PSD-Pro Romania au fost validate de Biroul Electoral de Circumscriptie din Moldova-Noua, dar decizia de validare a candidaturilor a fost contestata in instanta de un localnic, Iulian Damian. Acesta a aratat ca, potrivit unei hotarari a Biroului Electoral Judetean, in cazul aliantelor politice, propunerea de candidat trebuie semnata atat de reprezentantii organizatiilor judetene, cat si de reprezentantii organizatiilor locale ale celor doua partide din alianta, lucru care in cazul candidaturii lui Torma nu s-a intamplat, pe documentele depuse fiind doar semnaturile de la „judet”, relateaza ziare.com.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI