Cei 3 ani lipsă din CV-ul lui T.Toader și liniștea care s-a așternut peste arhiva SIPA nu sunt coincidențe, spun sursele comisarul.ro. Dragnea a provocat așa-zisul scandal SIPA pentru că cineva s-a dus la el cu o informație compromițătoare despre actualul ministru al Justiției și despre alți doi foști procurori, actuali membri ai CCR. Aceleași surse ne-au atras atenția asupra comportamentului lui Toader înainte și după ce i-a fost arătată pisica. Și, da, din CV-ul lui Toader lipsesc trei ani, între 1979 și 1982. Un an și jumătate poate a făcut armata. Sursele noastre ne spun că una dintre bube aici se află.

CV-ul lui Tudorel Toader:

Așa-zisul scandal SIPA s-a stins după foarte puțin timp de la declanșare. Comisia de evaluare de la ministerul Justiției, declarațiile sforăitoare, etc. s-au disipat subit…

Ce se găseşte în arhiva SIPA

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat, potrivit unei cablograme Wikileaks, că nu toate dosarele din arhiva SIPA au fost distruse, că a văzut asemenea dosare, iar documentele conţineau detalii intime despre judecători şi procurori. Potrivit fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre soarta SIPA s-ar fi discutat şi în cursul negocierilor de pre-aderare a României la UE.

„O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România”, se intitula o telegramă din 2009, transmisă Washingtonului de Ambasada SUA de la Bucureşti. Potrivit documentului întocmit de diplomaţii americani, judecătorul Cristi Danileţ le-a explicat acestora că nu toată arhiva SIPA fusese distrusă, în Ministerul Justiţiei încă mai existând dosare din intervalul 2001-2005. Acestea erau, mai rezultă din telegramă, „accesibile ministrului de Justiţie”.

„Atenţia presei s-a concetrat şi pe propunerea ministrului de Justiţie Predoiu de a reînvia Serviciul Intern de Protecţie şi Anti-corupţie (SIPA) desfiinţat de fostul ministru al Justiei Monica Macovei în 2005. Fondatorul SoJust Danileţ (care a făcut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Minsterului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar a cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale despre ce judecătoare au făcut avorturi. Era, a notat Danileţ, o reîntoarcere la epoca Ceauşescu şi era greşit să crezi că poţi forţa prin şantaj judecătorii să se reformeze. (Notă: Danileţ a divulgat că deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici, accesibile ministrului de Justiţie. Sfârşit de notă)”, se arată în telegrama oficialilor SUA.

În document se mai precizează că vicepreşedintele CSM de la acea vreme, Bogdan Licu, i-ar fi transmis ministrului în exerciţiu, Cătălin Predoiu, că resuscitarea serviciului ar fi „o idee proastă”.

„Similar, Vicepreşedintele CSM Licu a spus consilierilor politici că CSM i-a spus categoric ministrului de Justiţie Predoiu că reînvierea SIPA era o idee proastă. Predoiu ceruse ulterior o întrevedere cu liderii CSM pentru mai multe discuţii suplimentare, dar CSM refuzase să participe. Şeful ANI Macovei a spus că problema SIPA a apărut pentru un moment şi în timpul Summit-ului Justiţiei convocat de Băsescu: Geoană ceruse ca Predoiu sa explice logica de a reînvia serviciul; Băsescu a intervenit şi a spus că <<acest lucru nu este pe agenda noastră de azi>> şi Geoană s-a retras”, reiese din cablograma Wikileaks.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!