PNL se laudă că este singurul partid politic care poate opri abuzurile PSD-ALDE, care poate învinge PSD și care poate să ofere soluții pentru o administrație care să modernizeze România. Stați! Ușurel cu râsul că nu am terminat. Tot ei sunt cei care au demonstrat că pot face opoziție și că au învins PSD-ul. Vă aduceți aminte de victoria împotriva PSD-ului, nu? Tot liberalii sunt cei care au oprit OUG 13. Voi, cei 600.000 de fraieri, care ați ieșit în stradă sunteti membri PNL, nu? Recunoașteți! Dar ce să o mai lungim?! Citiți declarația purtătorului de cuvânt al penele și… concluzionați.

P.S.: PSD și PNL au bătut palma pentru un proiect de lege ce va favoriza pușcăriașii proaspăt eliberați

Ionel Danca, purtător de cuvânt al PNL:

”Dragi prieteni și foști colegi, sunt unul dintre inițiatorii Platformei România 100, însă după ultimele evoluții anunț public că mă retrag din echipa România 100. Încă de la începutul acestei inițiative am susținut că foștii colegi de guvernare care doresc să continue proiectele începute trebuie să intre în politică alături de Partidul Național Liberal.

În repetate rânduri, în cadrul Platformei am militat pentru o orientare politică de dreapta și pentru înscrierea noastră a celor care gândim în acest fel în PNL, singurul partid care poate învinge PSD și care poate să ofere soluții pentru o administrație liberală care să modernizeze România.

În toamna trecută, mi-am urmat acest crez politic, am decis să mă implic în politică și m-am înscris în PNL pentru a opri abuzurile guvernării PSD – ALDE și pentru a construi împreună cu colegii liberali o alternativă politică democratică și responsabilă.

Partidul Național Liberal a arătat în această perioadă că este partidul care face opoziție și care poate învinge PSD.

PNL este partidul care a blocat în Parlament și la CCR tentativele coaliției toxice condusă de Dragnea și Tăriceanu de a pune Justiția sub control politic. Iar după un an de la OUG 13, lupta lor cu Justiția încă mai continuă, însă ultimele modificări ale legilor Justiției sunt departe de ce și-au propus inițial. PNL a susținut această bătălie, asumând o poziție politică fermă, lipsită de echivoc pentru apărarea independenței sistemului judiciar.

PNL este partidul care s-a luptat pentru blocarea și anularea măsurilor economice dezastruoase adoptate de guvernarea PSD – ALDE, care au provocat haos și au destabilizat mediul de afaceri. Ne-am opus transferului contribuțiilor sociale și am sesizat Avocatul Poporului să conteste la CCR reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii. Datorită opoziției PNL, au renunțat la obligativitatea contului separat pentru plata TVA și au introdus impozitul opțional pe cifra de afaceri până într-un milion de Euro. Și tot PNL este partidul care a blocat la CCR politizarea managementului la companiile de stat.

PNL s-a bătut astfel cu toate instrumentele parlamentare și constituționale avute la dispoziție împotriva guvernării PSD – ALDE. Au fost depuse moțiuni de cenzură, numeroase moțiuni simple și am sesizat Avocatul Poporului și Curtea Constituționala ori de câte ori a fost nevoie. Am realizat cea mai amplă analiză de specialitate în Cartea neagră a guvernării PSD – ALDE intitulată „2017, un an pierdut pentru România”.

Am ieșit în stradă cu zeci de mii de membri și simpatizanți în București și în orașele din țară pentru a protesta împotriva măsurilor fiscale care afectează economia și am fost alături de cei care protestau față de modificările legislative care afectau independența Justiției.

Iar acolo unde suntem la guvernare în țară, primarii PNL si președinții de CJ au continuat să arate românilor ce înseamnă o administrație liberală modernă și performantă. Oradea, Arad, Timișoara, Cluj Napoca, Alba Iulia, Suceava, Piatra Neamț, Călărași, Ilfov sunt doar câteva exemple de bună guvernare locală. Mai mult, la ultimele alegeri locale parțiale din toamnă, PNL a învins PSD la numărul de voturi.

Pentru mine este evident că Partidul Național Liberal arată și se mișcă așa cum mi-am dorit. Și-a asumat și urmează o linie politică fermă în favoarea statului de drept și în sprijinul mediului de afaceri. A spus stop blaturilor cu PSD și a sancționat devierile doctrinare populiste. Promovează o deschidere a partidului către societate și încurajează atragerea oamenilor competenți în partid.

Pe acest fond, rezultatele au început să apară și încrederea românilor în PNL este în creștere, fapt confirmat și de toate sondajele care arată că partidul a ajuns la cca 30% din opțiunile de vot. Iar acest parcurs trebuie consolidat acum prin construcția unei alternative politice reale la actuala guvernare care să promoveze principiile economice liberale și valorile populare europene.

Doar PNL poate oferi o alternativă la guvernarea PSD – ALDE. Asta e ceea ce am susținut întotdeauna în cadrul Platformei România 100, iar lansarea unui partid nou pe baza acestei platforme mi se pare o greșeală. Din acest motiv mă retrag din echipa România 100, însă îi invit în continuare pe foștii mei colegi, așa cum am făcut-o deja de mai multe ori, să se alăture Partidului Național Liberal, singurul partid care poate oferi românilor o alternativă liberală de guvernare democratică și responsabilă”.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

Comments are closed.