PSD anunta, la doua zile dupa esecul umilitor din Parlament de la motiunea de cenzura, ca nu mai are nicio putere. PSD sustine ca „toata puterea”este in mana PNL, scrie Aktual24.ro.

„Iohannis si PNL au majoritatea in Parlament si nu mai pot da vina pe PSD: ei raspund de mersul pandemiei, de soarta educatiei si viitorul economiei! PNL controleaza Parlamentul printr-o alianta cu USR, PMP, UDMR si grupul minoritatilor nationale. Au toata puterea in stat si nu se mai ascund ca pana acum”, sustine PSD intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.

PSD acuza apoi Guvenrul PNL ca produce „doar haos”.

„Dar tot ce reusesc sa produca este doar haos! Pandemia nu da semne ca scade in intensitate, dimpotriva – se inregistreaza saptamanal noi recorduri absolute ale deceselor; Inceperea scolii se transforma intr-un fiasco national, nici profesorii, nici copiii si parintii nu stiu nimic sigur – in afara de faptul ca nu vor avea tablete; Economia este condamnata sa se ajute singura, Guvernul PNL nu este capabil sa ajute firmele locale – ci doar pe cele liberale!”, mai sustine PSD.

„Iohannis nu-i mai poate minti in continuare pe romani: PNL are toata puterea in mana – Parlament, Guvern, Presedintie!”, a incheiat PSD.

Consiliul Politic National al PSD a decis, marti, sa nu se mai dezbata motiunea de cenzura in Parlament inainte de o decizie a Curtii Constitutionale, a anuntat liderul deputatilor social-democrati, Alfred Simonis.

„Legat de motiunea de cenzura, decizia Consiliului Politic National a fost aceea de a nu mai dezbate aceasta motiune inainte de o decizie a Curtii Constitutionale pentru ca, stiti foarte bine, a fost depusa in sesiune extraordinara si trecerea ei, dezbaterea ei in sesiune ordinara ar putea sa aiba elemente de neconstitutionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate in perioada urmatoare pana la o decizie a Curtii Constitutionale motiunea de cenzura”, a precizat Simonis, dupa sedinta conducerii PSD.

El a spus ca, in acest moment, este prea devreme ca PSD sa aiba in vedere initierea unei alte motiuni de cenzura.

„Suntem la o zi distanta de confirmarea majoritatii pe care PNL cu USR, PMP si UDMR si cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o in Parlamentul Romaniei. Cred ca e prea devreme sa discutam in acest moment de o alta motiune de cenzura”, a adaugat Simonis.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI