”Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre (sic!), pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă!”, a exclamat miercuri secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului într-o conferință de presă, contorizând astfel o nouă greșeală de exprimare în palmaresul neegalat până acum al Guvernului condus de Viorica Dăncilă, scrie G4Media.ro.

Gafa a fost consemnată și înregistrată de jurnaliștii de la publicația PressOne, într-un articol critic la adresa atitudinii guvernanților față de tinerii români care au câștigat medalii la Campionatul European de șah.

Cosmin Butuza este secretar de stat în ministerul condus de pesedista Ioana Bran, ea însăși protagonista unei gafe care a făcut înconjurul presei și a internetului: în vcadrul unui interviu în direct la Europa FM și-a pus consilierii să sune pe post de ascultători obișnuiți și să o laude (detalii aici).

Exprimarea agramată a lui Butuza încheie o săptămână a gafelor inaugurată chiar de Viorica Dăncilă și continuată cu succes de mai mulți miniștri, printre care Petre Daea, Mihai Fifor și Carmen Dan.

Aflată în turneu balcanic săptămâna trecută, Dăncilă a comis mai multe greșeli impardonabile, atât în vizita oficială în Muntenegru – unde a confundat capitala țării cu cea a Kosovo -, cât și în Macedonia – unde a inventat două tipuri noi de cetățenie, ”aromână” și ”macedonă”, și a spus că este primul premier care vizitează țara, lucru care l-a făcut pe șeful Guvernului de la Skopje să scape paharul cu apă din mână.

Solidar cu gafele șefei sale, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comis și el una zguduitoare săptămâna trecută, când a comparat incinerarea porcilor infestați cu pestă africană cu masacrarea evreilor de către naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

În același registru major al gafelor diplomatice impardonabile se înscrie și afirmația ministrului Apărării, Mihai Fifor, despre existența rachetelor balistice la baza militară de la Deveselu, lucru care i-a făcut pe ruși să jubileze și să afirme că afirmația e încă o dovadă că scutul din Deveselu reprezintă o ameninţare directă la adresa Moscovei.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!