Aberaţia fiscală născocită şi impusă de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu în 2017 este scoasă de la naftalină şi repusă în vigoare de Guvernul Ciucă, a acuzat preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook intitulată „Part-time, full cost”.

„De la 1 august, cine munceşte cu contract de muncă cu timp parţial are obligaţia de a plăti contribuţiile la nivelul salariului minim brut pe ţară, adică 255 de lei pentru sănătate şi 638 de lei pentru pensii. Nu contează câte ore munceşti, cât câştigi efectiv. Eşti obligat să plăteşti minim 893 de lei pe lună. La limită, este posibil să fii obligat să vii cu bani de acasă ca să poţi plăti contribuţiile pentru că, de exemplu, dacă munceşti 2 ore pe zi la nivelul salariului minim, câştigi 638 de lei şi eşti obligat să plăteşti 893 de lei. Absurd şi revoltător”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forţei Dreptei susţine că, dacă la PSD era de aşteptat să revină cu asemenea măsuri fiscale stupide, este „scandalos” faptul că PNL a putut să accepte o asemenea prostituţie politică.

„Principalul critic al supraimpozitării contractelor part-time în timpul guvernelor Dragnea a fost PNL. Mai mult decât atât, anularea supraimpozitării a fost votată de Parlament, după preluarea guvernării de către PNL, în decembrie 2019 şi, de la 1 ianuarie 2020, s-a revenit la normalitate fiscală. Cum este posibil ca cei care au impus eliminarea aberaţiei pesediste în urmă cu 2 ani, astăzi să o susţină cot la cot cu PSD?”, a continuat Ludovic Orban.

Potrivit fostului şef PNL, în cei doi ani cât a fost în vigoare, supraimpozitarea contractelor part-time a dus la dispariţia a peste 300.000 de contracte de muncă din peste 800.000 de mii, câte existau la momentul intrării în vigoare a măsurii.

„Contractele part-time nu s-au transformat în contracte de muncă pe 8 ore, nu au adus venituri suplimentare la buget şi au încurajat munca la negru. Măsura este injustă, descurajează munca şi flexibilitatea contractuală într-o piaţă a muncii în evoluţie. Şi este vădit neconstituţională. Spre deosebire de răzgândacii socialişti din PNL, noi, cei din Forţa Dreptei, vom rămâne la fel de categorici împotriva acestei mizerii fiscale şi ne vom bate pentru a arunca încă o dată la lada de gunoi a istoriei fiscal-bugetare astfel de aberaţii”, a conchis Ludovic Orban.

Sursa: Epochtimes-romania.com