Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a lansat un atac dur la adresa Guvernului, luni, pe pagina sa de Facebook, în contextul în care, începând cu 1 august, românii vor trebui să bage mai adânc mâna în buzunare ca urmare a modificărilor care au vizat Codul Fiscal, scrie Epochtimes-romania.com.

„De azi, cresc taxele pentru cei care muncesc part-time sau pe cont propriu. După ce PNL a promis în campanie că nu va creşte nicio taxă. Şi tot astăzi PNL şi PSD au ajuns la 17.000 de noi angajaţi la stat. Socialismul cu epoleţi bagă mâna adânc în buzunarul celor care muncesc onest ca să aibă bani pentru sinecuri de partid”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a subliniat că mediul privat a dus greul în pandemie, iar acum „statul nesimţit al specialilor” tot pe el pune greul.

„Soluţia corectă pentru România: tăierea sinecurilor, reducerea cheltuielilor cu clientela de partid, grija faţă de banul public”, a punctat Cătălin Drulă.

Reamintim că, începând cu 1 august, cresc taxele pentru contractele part-time. Noile reglementari mai prevăd că ţigările şi alcoolul vor fi mai scumpe. De asemenea, începând de astăzi, cei care câştigă sume mari la jocurile de noroc vor încasa mai puţini bani, deoarece impozitul a fost majorat.