„Guvernarea PNL PSD a eșuat. Falimentul moral al coaliției e dovedit, România e cu economia pe marginea prăpastiei. PNL și PSD la guvernare înseamnă faliment”, a declarat joi Cătălin Drulă, președintele USR, scrie G4Media.ro.

El a declarat că pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, în timp ce pensiile obișnuite au crescut cu 3 lei. ”PNL și PSD se luptă pentru un singur lucru: privilegiile politrucilor. Se măresc ministere, se dau sinecuri. PNL și PSD au o singură opțiune: să plece acasă sau să ia măsurile concrete”.

Drulă a anunțat că USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. ”Vom ataca dur miniștrii gropari ai acestei țări. Veți vedea că PSD, PNL și UDMR îi susțin pe toți acești miniștri, în ciuda declarațiilor publice”.

”Ce a livrat coaliția? Neliniște, suferință și sărăcie. PNL și PSD ne-au adus în punctul de a ne teme de frig. Prețurile au explodat. Gaze, curent, benzină, mâncare – toate s-au scumpit. Ratele la credite au crescut dramatic. Părinții au avut un șoc când au văzut prețul rechizitelor”, a mai spus liderul USR.

Drulă a mai spus că prioritatea USR va fi lupta cu creșterea prețurilor. ”Vom veni în Parlament cu legi anti-inflație. Germania scade TVA la energie, exact măsura propusă de USR, dar coaliția PSD-PNL refuză să facă același lucru și în România doar pentru că a fost propusă de USR”.