Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, că numărul angajaților din România este mult mai mare decât cel de peste șase milioane, pe care îl arată aplicația Revisal, întrucât în Registrul de evidență a salariaților nu sunt incluși și funcționarii publici.

”Am vazut că prezentați ca fiind numărul real de persoane angajate, 6.300.000. Este mai mare. Noi luăm aceste cifre din Revisal, dar în Revisal nu sunt funcționarii publici, nu sunt cei din Armată, Poliție. Sunt foarte multe categorii care nu apar în Revisal, deci numărul de angajați din România este mai mare de 6.300.000. (…) Avem o problema uriașă în construcții. Șomajul real calculat de noi, cu cifre exacte (…),este 3,9%. Este foarte mic. (…) Șantierele sunt goale în construcții: vin, stau o lună-două, se formează, se califică la locul de muncă și pleacă în străinătate”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

”Trăim în România, vreau să vină românii în România, dar e o presiune foarte mare. Am dezvoltat tot felul de programe, inclusiv cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. (…) Avem o lege care spune că dacă vrei să iei un lucrător din afara UE, din Sri Lanka, trebuie să îi dai salariu mediu pe economie. La moda e acum Vietnam, Sri Lanka, asta cer patronii, muncitori de acolo. Eu le-am spus să le dea românilor salariul mediu”, a completat Vasilescu.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!