Teodor Meleșcanu a declarat, vineri, că toate scandalurile din Justiție din ultima vreme ”pun presiune” pe Parlament să revadă cadrul legistativ de funcționare a instituțiilor de forță, inclusiv propunerea din 2004 privind înființarea unei agenții autonome în subordinea Parlamentului ”care să poată să intercepteze orice convorbiri telefonice sau de altă natură”. În opinia sa, protocolul făcut public aduce la lumină practici care ”contravin statutului de drept”, informează aktual24.ro.

Prezent vineri într-o conferință de presă la ALDE Arad, Teodor Meleșcanu a comentat desecretizarea protocolului SRI cu Parchetul General, arătând că ”procesul declanșat, care nu mai poate fi oprit, aduce la lumină practici și acțiuni care contravin în mod flagrant statului de drept și oricărei țări democratice”.

Toate aceste lucruri (scandalurile din Justitie – n.r.) care se întâmplă reprezintă de fapt și o presiune foarte mare asupra Parlamentului pentru revederea cadrului juridic de funcționare a instituțiilor de forță, inclusiv pe tema specială, o propunere care e din 2004 a liberalilor (ALDE – n.r.) cu privire la înființarea unei agenții specializate autonome sub autoritatea Parlamentului care să poată să intercepteze orice convorbiri telefonice sau de altă natură. Deci există un efect pozitiv prin faptul că se creează o presiune asupra Parlamentului de a veni cât mai rapid cu niște proiecte de legi care să asigure un cadru legal democratic de funcționare a acestor instituții”, a spus Tăriceanu prin vocea penibilului Meleșcanu.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!