Deputatul Iulian Bulai (USR) a lansat luni un atac dur la adresa PNL, partenerul său din opoziţie, pe tema moţiunii simple împotriva lui Răzvan Cuc, ministrul PSD al Transporturilor, scrie Laurențiu Ciocăzanu pe Ziaristii.com.

Motivul nemulţumirii tânărului parlamentar USR: liberalii au depus iniţiativa doar alături de PMP, fără să ceară şi susţinerea USR.

”PNL este condus de un fost ministru al Transporturilor care nu a făcut mai nimic bun în vremea mandatului său. Iar acum ce face PNL? Strânge semnături în Moldova pentru A8, deşi nu au făcut nimic ani de zile pentru autostrăzi în cea mai săracă zonă a ţării. Ştim bine ce e PNL, are istoria sa… De ce îi atac acum pe liberali? Pentru că ar fi trebuit să anunţe şi USR, să ne ceară sprijinul pentru această moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, nu să auzim din presă de ea”, a izbucnit Iulian Bulai la Realitatea TV.

Bulai a mai atacat o dată PNL, într-un schimb de replici cu senatorul Liviu Pop (PSD):

”De 30 de ani conduceţi această ţară împreună cu PNL şi nu aţi făcut nimic pentru autostrăzi. E o mare lipsă de respect faţă de moldoveni. În Moldova aţi făcut fix zero. Şi acum atacaţi cea mai mare iniţiativă civică pentru autostrăzi?!

Atacul la PNL este primul înainte de campania electorală pentru europarlamentare. Liderii liberali au cerut un pact de neagresiune între partidele din opoziţie, motivul fiind acela că duşmanul comun este PSD.

Pe de altă parte, sondajele preelectorale arată un avans important al PNL în raport cu Alianţa 2020 USR-PLUS, ceea ce nu poate lăsa indiferente tinerele partidele conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Moţiunea simplă împotriva ministrului PSD al Transporturilor a fost iniţiată de PNL şi PMP, fără USR, şi va fi dezbătută azi de plenul Camerei Deputaţilor .

Deputatul liberal Lucian Bode a anunţat, miercuri, în plen, depunerea moţiunii simple „Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3”, iniţiată de PNL şi PMP.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!