Home / POLITICĂ / Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială: ”Este furt din buzunarele românilor”

Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială: ”Este furt din buzunarele românilor”

Lucian Morar, primar PMP în orașul Ulmeni (jud. Maramureș), a renunțat prin declarație notarială la pensia specială pe care ar urma să o primească în urma adoptării Codului Administrativ de cătree Guvern pe 5 iulie, prin ordonanță de urgență. Apreciind că indemnizația pentru limită de vârstă care se acordă foștilor primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene este un furt, Morar cere președintelui  CJ Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) și primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să facă un gest similar, scrie G4Media.ro.

Ce soartă va avea candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

”Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială pe care o consider un furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie”, a spus Lucian Morar, într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Morar afirmă că pensiile trebuie acordate doar pe baza principiului  contributivității și cere celorlalți aleși locali din Maramureș să facă un  gest similar. ”În ultimele zile am îndemnat, prin mesaje publice, mai multe persoane publice (ca exemplu îi dau pe domnul Gabriel Valer Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi pe domnul Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare) să îmi urmeze exemplul şi să facă front comun în faţa acestui abuz îndreptat împotriva românilor de rând”, a spus edilul.

Morar susține că, dintre prevederile Codului  Administrativ, introducerea pensiilor speciale este împotriva intereselor românilor. ”Acestea sunt un furt din buzunarele romanilor”, a conchis primarul.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

LERTĂ! PSD vrea sa creeze un soft paralel pentru fraudarea alegerilor

CCR: Poliția Rutieră poate folosi iar radare în mașini neinscripționate și care nu sunt la vedere

Prostie și ticăloșie infinită. PSD își bate joc de sistemul de învățământ. Andronescu, 2009 vs. 2019

RoMAFIA! Un procuror din subordine a clasat două dosare ce erau pe numele procuroarei PSD

About expresmedia.ro

Check Also

PNL și PSD, dispută pe tema amantelor din ministere: Și ele sunt oameni

PNL a anunțat deja că, în cazul în care ajunge la guvernare, va reduce numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: