Home / ACTUALITATE / Un grup de cercetători români va propune Chinei un vaccin pentru coronavirus

Un grup de cercetători români va propune Chinei un vaccin pentru coronavirus

Profesorul dr. Virgil Păunescu de la Insitutul OncoGen din Timișoara și echipa sa au găsit similitudini între imunterapiile pentru tratarea cancerului și obținerea vaccinurilor pentru bolile infecțioase, scrie Newsweek.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Profesorul Virgil Păunescu spune că atunci când a văzut ce se întâmplă cu coronavirusul, și-a dorit, împreună cu colectivul său, să propună cât mai repede o soluție tehnică.

„Noi, fiind un institut de cercetare în domeniul oncologic, lucrăm de câțiva ani de zile, la așa numitele imunoterapii în cancer, care , în principiu, sunt neam cu vaccinarea.

Fiindcă imunoterapia, vaccinarea, înseamnă o manipulare a sistemului imun în așa fel încât el să recunoască cât mai repede și mai bine ceva ce în mod normal nu recunoaște.

Iar în cancer situația este mult mai complicată pentru că celulele canceroase sunt foarte asemănătoare cu celulele corpului și foarte greu de depistat de sistemul imun. În concluzie aceasta înseamnă, în primul rând, să faci celula tumorală mai vizibilă pentru sistemul imun.

În cazurile de îmbolnăviri cu viruși și cu bacterii, lucrurile ar trebui să fie mai simple pentru că acolo întregul angrenaj, întreaga structură este no self.

Astfel, tehnolgia de dezvoltare a vaccinurilor în cancer a evoluat separat și s-a despărțit destul de tare de tehnologia de obținere a vaccinurilor în cazul bolilor infecțioase”, a menționat profesorul Virgil Păulescu pentru Newsweek.ro.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: