Home / ACTUALITATE / ULTIMA ORĂ! MAE a schimbat adresele a nouă secţii de votare din străinătate

ULTIMA ORĂ! MAE a schimbat adresele a nouă secţii de votare din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că au fost modificate adresele a nouă secţii de votare din străinătate, unde vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul naţional din 26 mai 2019, decizia fiind luată în urma apariţiei unor situaţii neprevăzute sau a unor cauze de natură obiectivă, conform News.ro.

Care a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România?

View Results

Loading ... Loading ...

MAE a precizat sâmbătă, printr-un comunicat, că numărul secţiilor de votare rămâne acelaşi, şi anume 441.

“Numărul total al secţiilor de votare care vor fi organizate în străinătate rămâne acelaşi, 441, membrii Corpului Diplomatic şi Consular identificând în timp util spaţii necesare mutării unor secţii de votare, în mare parte ca urmare a unor decizii de ultimă oră a autorităţilor locale din unele ţări”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului afacerilor externe 730/2019 privind numerotarea secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019 autorităţile au constatat că în cazul unor secţii s-a modificat, din motive obiective, adresa locaţiei.

“Misiunile diplomatice care au propus secţiile de votare respective s-au confruntat cu decizii unilaterale ale autorităţilor publice locale de a rezilia contractele de închiriere încheiate pentru organizarea secţiilor de votare, de schimbare a locaţiei agreate şi atribuite iniţial pentru organizarea secţiilor de votare într-o locaţie care prezenta condiţii improprii desfăşurării procesului electoral. De asemenea, au existat situaţii în care instituţiile publice în care s-au închiriat săli pentru organizarea secţiilor de votare aveau afişate adrese vechi, neactualizate sau chiar au comunicat, în adrese oficiale către misiuni, adrese incomplete sau eronate”, a mai precizat ministrul de externe.

De exemplu, în cazul secţiei de votare nr. 44 din Calgary, autorităţile publice au informat consulul onorific al României la Calgary că imobilul în care funcţionează centrul comunitar, în care urma să fie organizată secţia de votare, va intra în reparaţie capitală şi au reziliat contractul de închiriere încheiat.

Cu o situaţie similară s-a confruntat şi Consulatul României la Castellon de la Plana, care a fost notificat pe 8 mai 2019 de către autorităţile locale din Alicante cu privire la decizia acestora de a anula închirierea agreată iniţial pentru o sală în care să funcţioneze secţia de votare şi de a muta locaţia într-un alt spaţiu, în care propuneau organizarea secţiei de votare în aceeaşi încăpere cu o secţie de votare organizată de Bulgaria. “Întrucât sala respectivă oferea condiţii improprii pentru desfăşurarea optimă a procesului electoral, Consulatul României la Castellon de la Plana a fost nevoit să închirieze un alt spaţiu destinat secţiei de votare, aflat în alt imobil”, se mai arată în comunicat.

O altă problemă a apărut la una dintre secţiile organizate în SUA care urma să funcţioneze într-o clădire aflată în proprietatea unui consul onorific, care însă, în urma unor probleme personale neprevăzute, nu a mai putut pune la dispoziţie imobilul respectiv. Drept urmare misiunea diplomatică respectivă a fost nevoită să identifice un alt spaţiu destinat organizării secţiei de votare.

De asemenea, la o secţie de votare din Italia şi una din Germania autorităţile respective au comunicat greşit numărul străzii.

În aceste condiţii, pentru a asigura o corectă şi completă informare a opiniei publice cu privire la adresele exacte ale secţiilor de votare din străinătate, prin ordinul ministrului afacerilor externe emis la 16 mai 2019, au fost modificate, în mod corespunzător, adresele a 9 secţii de votare.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Jandarmul-șef care a băgat toți protestatarii din Topoloveni în dubă a participat și la represiunea din 10 august

Tăriceanu, atac dement la fosta șefă a DNA: ”Kovesi are probleme psihice!”

Medicii și asistenții din Spitalul Județean Târgoviște, trimiși de manager la mitingul PSD de duminică

PSD, acuzații dure: ”PNL, Singurul partid cu un PENAL pe listele pentru europarlamentare”

About expresmedia.ro

Check Also

Radiografia spitalului Săpoca: personal nepregătit, salarii uriașe, pacienți legați de pat, camere neaerisite

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă  Săpoca (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută …

One comment

  1. A-TI ANUNTAT SECTIILE MODIFICATE SI NOILE LOCATII??AICI VAD CA NU..ASTA ESTE SABOTAJ. VETI AVEA UN DOSAR PENAL DACA NU LE-ATI ANUNTAT LOCATIILE NOI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: