Home / ACTUALITATE / ULTIMA ORĂ! Iohannis a făcut marele anunț de la Sibiu. România va intra în Schengen

ULTIMA ORĂ! Iohannis a făcut marele anunț de la Sibiu. România va intra în Schengen

Președintele Klaus Iohannis a subliniat din nou, în Piața Mare din Sibiu, că „din centrul României se va decide viitorul Uniunii Europene”. Aceasta, în condițiile în care la Sibiu are loc un summit la care participă 27 de șefi de state și guverne din Uniunea Europeană. Șeful statului a promis că „probabil nu astăzi, dar peste puțin timp”, România va fi primită în Schengen, iar Mecanismul de Cooperare și Verificare va fi ridicat, scrie Digi24.ro.

”Este o zi frumoasă, un eveniment frumos. Azi, de ziua Europei, Europa vine în România. Din Centrul României se va decide viitorul UE”, a spus Klaus Iohannis, care a ajuns la Primăria din Sibiu, unde îi va întâmpina pe participanții la summit.

”Am pregătită o declaraţie pentru cetăţenii Uniunii Europene, declaraţia de la Sibiu, care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte important pentru România, o zi foarte importantă pentru români. România contează, românii contează”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că va vorbi cu liderii europeni și despre Spațiul Schengen, în care România nu a fost încă primită, în condițiile în care mai multe state membre au exprimat îngrijorări în privința statului de drept din România.

”Am muncit enorm de mult și această chestiune am pus-o în discuție de nenumărate ori, o voi discuta și azi. Însă avem politicieni care, din păcate au arătat Europei că nu avem doar o față frumoasă, care atacă justiția, care atacă instituțiile europene și, din această cauză, în loc să fim acceptați cu totul, au apărut discuțiile despre statul de drept. Românii își doresc să rămână europeni și promit că, probabil nu astăzi, dar peste puțin timp, vom fi și în Schengen și vom scăpa de MCV”, a mai spus președintele.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Gluma zilei! Dăncilă spune că liderii europeni au rugat-o să mergă la Sibiu, dar ea a refuzat

PSD-ul lui Dragnea negociază afilierea la grupul anti-UE din Parlamentul European – Expres Media

Dosarul Revoluției dezvăluie cum au fost mușamalizate dovezile privind legăturile lui Iliescu cu serviciile secrete ale URSS

Paranoia generală în PSD după Dragnea și Firea: ”Am fost otrăvită cu mercur”

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: