Potrivit unui document difuzat de presa ucraineană și de rețelele de socializare, unitatea legislativă a Federației Ruse din Krasnoiarsk Krai, Siberia, (după Iacutia, a doua cea mai mare regiune ca suprafață din Rusia), a decis să suplimenteze stocurile de produse agricole cu provizii procurate din teritoriile ocupate de forțele ruse în Ucraina, scrie Podul.ro. 

Astfel, conform serviciului de presă al Adunării Legislative din Krasnoiarsk, „deputații prezenți la o întrunire au votat în unanimitate decizia de a importa cereale și legume din regiunea Herson, aflată parțial sub controlul Armatei Federației Ruse. Din moment ce există o lipsă acută în depozitele de legume și cereale, din cauza sancțiunilor externe, nu doar în regiunea Krasnoiarsk, ci și la nivel federal, exproprierea excendentelor rezultate din culturile de anul trecut și din anul curent (în regiunea Herson) poate deveni un instrument important de asistență pentru micile afaceri și cooperativele de consum”.

Liderul deputaților din Krasnoiarsk, Vladislav Zyrianov, a opinat că și colegii din alte regiuni ale Rusiei ar trebui să recurgă la gesturi similare. „Chiar dacă din punct de vedere logistic este dificil de pus în practică din cauza distanțelor mari pe mare și pe uscat, decizia aceasta va fi din punct de vedere economic pe deplin justificată având în vedere că mulți furnizori de semințe și îngrășăminte au părăsit piața rusă. (…) După atingerea obiectivelor militare ale Rusiei în Ucraina, va fi, de asemenea, posibil să suplimentam aprovizionarea consumatorilor interni ai Rusiei mutând alimentele din alte regiuni sudice ale Ucrainei aflate sub control rusesc”, a mai precizat oficialul rus.

Potrivit pravda.com.ua, numeroase utilaje agricole din regiunea Herson, unde invadatorii intenționează să organize un referendum-simulacru pentru a justifica o așa numită „Republică Populară Herson”, numeroase utilaje agricole au fost transportate în diverse teritorii rusești și inclusiv în Cecenia.

document cereale rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.