Producătorul danez de bere Carlsberg şi-a anunţat luni ieşirea definitivă de pe piaţa rusă, ca urmare a conflictului din Ucraina, ceea ce va avea un impact „important” asupra activelor sale, relatează G4Media.ro, conform EFE.

Carlsberg comunicase în urmă cu trei săptămâni sistarea vânzării şi producţiei de bere din Rusia şi că va face o analiză strategică a prezenţei sale pe această piaţă, unde în 2021 a avut încasări de 6,5 miliarde de coroane daneze (873 milioane de euro).

„Bazându-ne pe această analiză, am luat imediat decizia dificilă de a demara eliminarea completă a afacerilor noastre Rusia, ceea ce credem că este corect în situaţia actuală”, se arată într-un comunicat.

Carlsberg este unul dintre principalii producători de bere de pe piaţa rusă, pe care o vinde sub marca locală Baltika.

„Regretăm profund consecinţele decizie noastre pentru cei 8.400 de angajaţi ai noştri din Rusia. Până la definitivarea completă a acestui proces, vom menţine un nivel redus al operaţiunilor pentru a asigura susţinerea familiilor. Beneficiile generate în timpul crizei umanitare vor fi donate organizaţiilor caritabile”, subliniază Carlsberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.