Soldatul rus care a fost interceptat de Serviciul de Securitate al Ucrainei în timp ce vorbea cu soția sa care îl sfătuia să violeze femei ucrainene a fost luat prizonier lângă Izium, scrie Ziare.com.

Roman Boikovski are 27 de ani și este un fost recrut al Gărzii Ruse, apoi soldat al Regimentului 108 de asalt aeropurtat de gardă, care a participat la anexarea Crimeei. Recent, acesta se mutase alături de familie în peninsula anexată.

Numele său a ajuns cunoscut după ce o interceptare a unei convorbiri avute cu soția sa a fost făcută publică de SBU. Din discuția avută de Roman cu Olga reiese că femeia ar cunoaște abuzurile comise de soldații ruși asupra ucrainenilor.

”Hai, violează femei ucrainene, doar nu-mi spune. Înțeles? Principalul lucru este să te protejezi acolo”, îi spune râzând rusoaica soțului ei.

Roman Boikovski a fost luat prizonier în apropierea orașului Izium, regiunea Harkov, a scris publicația Obozrevatel, care a preluat o postare făcută de Ilia Ponomorev, fost deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, pe pagina sa de Facebook.

„Soldatul armatei ruse din Crimeea căruia soția sa i-a recomandat să se protejeze dacă violează femei ucrainene a fost luat prizonier de Forțele Armate ale Ucrainei lângă Izyum”, a scris Ilia Ponomarev, pe Facebook.

Într-o conversație cu jurnaliștii, soția Olga a declarat că soțul ei ar fi fost rănit și a fost tratat la Sevastopol.

Încă de la începutul războiului, în Ucraina au existat multe dovezi de violență sexuală din partea armatei ruse împotriva cetățenilor ucraineni. Pe 8 aprilie, Lyudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului din Ucraina, a cerut ONU să investigheze astfel de cazuri – violul unei fete de 14 ani, al unui băiat de 11 ani și al unei femei de 20 de ani în Bucha și Irpen, regiunea Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.