Un schimb de focuri de armă a avut loc la biroul de înrolare militară din Ust-Ilimsk, atacatorul a fost reținut, a declarat primarul districtului Ust-Ilimsk, transmite agenția rusă de presă TASS. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu schimbul de focuri și se pare că cel vizat a fost șeful comitetului local de recrutare, scrie HotNews.ro.

Într-o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare se vede cum un bărbat rus care a deschis focul și l-a împușcat pe comandantul militar într-un centru de recrutare din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk, după cum relatează jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova.

Potrivit The Guardian, rusul l-a împușcat pe comandantul militar local din orașul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina.

Bărbatul, îmbrăcat în costum de camuflaj, a tras cel puțin trei focuri în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere.

„Nimeni nu va pleca nicăieri”, ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People. Înainte de asta, comandantul îi adunase pe bărbați și le ținuse un discurs de încurajare privind plecarea la război.

Comandantul militar era șeful comitetului local de recrutare și „este la terapie intensivă, într-o stare extrem de gravă”, a declarat Igor Kobzev, guvernatorul regiunii Irkutsk.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, comisarul militar se află la terapie intensivă.

Bărbatul înarmat a fost reținut după ce a deschis focul, luni, la un birou de înrolare militară, a declarat guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev, precizând că trăgătorul „va fi pedepsit în mod absolut”, relatează Reuters.

Atacatorul s-a identificat în fața ofițerilor de poliție ca fiind Ruslan Zinin, în vârstă de 25 de ani.