Din a doua jumătate a lunii martie, Kremlinul a trecut la o altă etapă a războiului cu Ucraina. După ce a pierdut 40.000 de militari într-o lună de zile (uciși, răniți, scoși definitiv din luptă, prizonieri), a început să ofere antidoturi ofițerilor săi împotriva unui atac chimic, scrie Ziaristii.com.

Acest lucru a fost raportat vineri de către Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, preluat de site-ul Obozrevatel.com. Altfel spus, invadatorii ruși sunt protejați dacă vor folosi substanțe deosebit de toxice în scopuri militare pentru a-i neutraliza pe luptătorii lui Zelenski.

Experții de la InformNapalm (inițiativă de voluntariat pentru informarea cetățenilor ucraineni și a celor străini despre războiul ruso-ucrainean și activitățile serviciilor speciale ruse) au luat în calcul posibila utilizare a sarinului. Acest gaz toxic de luptă poate pătrunde în organism prin piele sau, cel mai adesea, pe cale inhalatorie. Intoxicația se manifestă prin hipersecreție salivară, nazală, crampe musculare, transpirații, vomă, diaree extremă, pierderea cunoștinței, paralizia centrală și periferică a respirației și moarte.

Substanțele toxice de luptă acționează în cantități mici asupra sistemului nervos

În acest sens, ofițerilor inamici care se află pe frontul ucrainean li s-au administrat două antidoturi:

  • Pe 17 martie, au primit o injecție cu Pralidoximă. Este utilizată pentru tratarea intoxicațiilor cu organofosfat.
  • Pe 20 martie, personalul de comandă al Forțelor Armate ale Federației Ruse a primit fiole cu atropină. Este folosită în medicină ca antidot în intoxicații cu muscarină (o toxină produsă de anumite specii de ciuperci otrăvitoare precum pălăria șarpelui, numită și muscăriță, sau buretele muștelor) și pentru otrăvirea chimică.

Partea proastă: substanțele toxice de luptă care acționează asupra sistemului nervos necesită cantități mici pentru a produce intoxicații. Pentru decontaminare se folosesc substanțe oxidante și soluții alcaline de carbonat de sodiu.

Obozrevatel.com: „În regiunea Donețk, armata rusă criminală a folosit bombe cu fosfor asupra orașului Kramatorsk, deși utilizarea lor este interzisă de Convenția ONU privind armele inumane. În noaptea și dimineața zilei de 24 martie, invadatorii au tras în așezările din regiunea Lugansk, provocând lovituri aeriene și aruncând aceleași bombe cu fosfor. În urma acțiunilor inamicului, patru persoane au fost ucise pe loc, inclusiv copii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.