Armata rusă este plină de informatori şi foloseşte „metode vechi de război” împotriva forţelor ucrainene, a declarat şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, într-un interviu publicat vineri, relatează France24. În plus, generalul a descris armata lui Vladimir Putin ca fiind „medievală”, scrie Epochtimes-romania.com.

Generalul de brigadă Kirilo Budanov a mai susţinut în interviul acordat publicaţiei americane The Nation că un „număr foarte mare de oameni” au fost mobilizaţi pentru a se implica într-o luptă de gherilă în spatele liniilor ruseşti.

Potrivit lui Budanov, deşi forţele ucrainene au rezistat timp de o lună în faţa armatei ruse, situaţia rămâne „foarte dificilă”.

„Avem un număr mare de trupe ruseşti pe teritoriul nostru, iar acestea au încercuit oraşele din Ucraina. În ceea ce priveşte perspectivele de pace, în ciuda negocierilor, acestea rămân în continuare vagi şi imprevizibile”, a afirmat generalul.

Budanov a mai susţinut că forţele ucrainene beneficiază de pe urma calculelor greşite ale ruşilor:

„Armata ucraineană a demonstrat că armata rusă, ca a doua armată din lume, este un mare mit şi doar o concentrare medievală de forţă de muncă şi metode vechi de război”, a adăugat Budanov.

De asemenea, generalul a precizat că soldaţii ucraineni s-au folosit eficient de informatori:

„Avem o mulţime de informatori în cadrul armatei ruse. Nu numai în armata rusă, ci şi în cercurile lor politice şi în conducerea lor. În noiembrie, ştiam deja despre intenţiile ruşilor şi puteţi vedea că totul s-a concretizat. În ceea ce priveşte data, aceasta s-a schimbat de mai multe ori”.

Budanov a mai transmis că ucrainenii au urmărit forţele cecene care luptă pentru Rusia folosind telefoanele lor mobile şi surse de informaţii umane:

„Avem mulţi informatori în rândurile cecenilor. De îndată ce încep să pregătească orice operaţiune, ştim despre acel lucru de la informatorii noştri”.

Totodată, Budanov a afirmat că, la rândul lor, forţele ruse sunt nevoite să se confrunte cu insurgenţi.

„Războinicii noştri, militarii noştri, chiar şi vânătorii noştri vor începe să vâneze agresorul, forţele ruseşti, cu puştile lor în păduri. Ar trebui să spun că, în curând, va veni primăvara, şi pădurile noastre vor deveni verzi, iar pentru agresor se va deschide un adevărat iad”, a adăugat generalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.