Oligarhul rus Evgheni Prigojin, patronul mercenarilor Wagner, a trimis la Parlamentul European un mesaj mafiot de amenințare: un baros pătat de sânge.

Întregul moment a fost gândit de Evgheni Prigojin, cu acordul lui Vladimir Putin, ca să aibă semnificații. Barosul a fost adus la sediul Parlamentului European de la Bruxelles de Igor Eliseev, consilier al lui Prigojin și avocatul grupării Wagner, precum și director general al unei companii care se numește „OOO Consigliere”.

Barosul a fost transportat în carcasa unei violine, aluzie la denumirea grupării de mercenari (Wagner), după ce Parlamentul European i-a declarat drept grupare teroristă. Barosul pare a avea pete de sânge pe el, dar nu este clar dacă era sânge adevărat sau vopsea, însă mesajul este clar (fiind o aluzie la felul în care a fost ucis Nujin de camarazii săi ruși, fost deținut ajuns mercenar).

La momentul respectiv, Prigojin i-a lăudat pe mercenarii care l-au executat astfel pe cel care trădase, dar ulterior a negat totul și a pretins că, de fapt, ar fi o făcătură a serviciilor secrete ale SUA.

Pe barosul trimis la Bruxelles este inscripționat „PMC Wagner”, sub care este gravat un morman de cranii omenești. Lângă acestea apare sigla Wagner.

Parlamentul European a votat marți o rezoluție în care era condamnată gruparea Wagner pentru „crimele atroce”.

Prigojin, poreclit și „bucătarul lui Puțin”, nu-și rezumă activitatea doar la gruparea de mercenari Wagner. El se ocupă și de ferme de troli care parazitează rețelele de socializare din țările europene și Statele Unite, precum și de atacurile cibernetice asupra unor instituții din Europa și America.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.