Peste 16.000 de ruşi au fost reţinuţi de Kremlin pentru că au protestat împotriva invaziei lansate de Putin în Ucraina, afirmă un important grup pentru drepturile omului, scrie Epochtimes-romania.com, care citează BBC.

Potrivit unui raport emis de grupul OVD-Info, un monitor independent al drepturilor omului din Rusia, aproximativ 16.437 de persoane au fost arestate pentru o serie de infracţiuni începând cu luna februarie.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru că au manifestat în stradă şi au făcut comentarii pe reţelele de socializare. Cifra include, de asemenea, persoane arestate pur şi simplu pentru că s-au referit la conflict ca la un „război”, termen declarat ilegal în Rusia când vine vorba despre „operaţiunea specială” a lui Putin în ţara vecină.

Majoritatea arestărilor au avut loc în primele două luni ale conflictului, ceea ce sugerează că o mare parte din opoziţia internă din Rusia a fost suprimată de represiunea dură a guvernului.

Raportul vine în contextul în care autorităţile l-au arestat pe proeminentul critic al Kremlinului Evgheni Roizman sub acuzaţia de „discreditare a armatei”.