Serviciile de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, citate de site-ul Obozrevatel.com, au aflat că pe 22 martie a avut loc o întâlnire între colonelul Nasim Abu Irra (comandantul Brigăzii a 8-a din provincia Dera din sudul Siriei) și generalul Aleksandr Juravlev (comandant interimar al unui grup rusesc din provinciile din sudul Siriei), scrie Ziaristii.com.

În timpul discuției, reprezentantul Kremlinului a cerut o listă cu datele personale ale militanților conduși de colonelul Nasim și ale celor din Forțele de Apărare Siriene care sunt pregătiți să ia parte la războiul împotriva Ucrainei.

Numai că, surpriză: în loc să-i dea documentul, colonelul sirian l-a trimis la „plimbare” pe generalul rus! I-a promis totuși că va lua legătura cu el „după consultarea cu alți membri ai conducerii Brigăzii a 8-a”, dezvăluie oficialii armatei ucrainene.

Până în prezent, anunță Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării Ucrainei, promisiunile anterioare ale Guvernului sirian de aprovizionare constantă cu mercenari către armata rusă n-au fost îndeplinite. „Promisa «plimbare ușoară» a fost înlocuită cu rapoarte despre lupte aprige și pierderi grele ale rușilor. Cea mai mare parte a armatei siriene nu este dispusă să-și riște viața pentru mijloace financiare iluzorii”.

Așadar, planul rușilor de a recruta mercenari din Brigada 16 a Republicii Arabe Siriene s-a soldat cu un eșec. Oamenii lui Putin le-au oferit voluntarilor sume cuprinse între 200 și 300 de dolari pe lună pentru a lupta pe front.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.