O investigație a ziarului german Der Spiegel arată că cel puțin două grupări de neonaziști ruși luptă de partea lui Putin în Ucraina, scrie Ziare.com.

Potrivit sursei citate, documentul care atestă prezența neonaziștilor în rândul soldaților ruși care luptă în Ucraina a fost transmis de serviciile de informații BND cu ministerele de la Berlin, nu specifică numărul de luptători extremiști ruși, dar îi identifică drept membrii ai Legiunii Imperiale a Rusiei și ai grupului Rusich, o unitate paramilitară care activează sub umbrela mercenarilor din Grupul Wagner.

Implicarea neonaziștilor în luptele din Donbas face ca „așa-numita ‘denazificare’ a Ucrainei să fie un motiv absurd” de a porni la război, potrivit BND. Despre ambele grupări menționate se crede că au luat parte la conflictul armat care a izbucnit în estul țării în 2014 între separatiștii proruși susținuți de Moscova și armata ucraineană.

Legiunea Imperială a Rusiei reprezintă grupul paramilitar al ultranaționalistei Mișcări Imperiale a Rusiei, pe care SUA a desemnat-o drept organizație teroristă în 2020.

În analiza serviciilor de informații din Germania se mai menționează și că este neclar dacă decizia ca aceste grupări să participe în războiul din Ucraina „a fost sau nu făcută la ordinul sau la sfatul conducerii din Rusia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.