Un internaut reuște să-i facă portretul președintelui ucrainean, subliniind printre aletele că Zelenski este pe cale să devină inspirația pentru toți liderii ucraineni ce îl vor urma. Iată postarea integrală a lui Cătălin Costache:

Este un actor cu studii juridice. A jucat în satira politică „În slujba poporului”. El a produs întregul serial și a scris scenariile tuturor episoadelor. În serial, el e proful de istorie Goloborodko, care ajunge peste noapte președintele Ucrainei. Este incoruptibil, fără vreun „patron” oligarh, dedicat 100% să pună țara pe picioare.

A jucat acest rol 5 ani. Toată lumea știa serialul lui și a ajuns milionar din asta. Când, în 2019, și-a folosit milioanele pentru a candida, a câștigat cu 72.9%. Apoi, a dizolvat parlamentul, imediat după alegeri, iar partidul său numit „Sluga Narodii” (In slujba poporului, ca în film) a câștigat de unul singur peste 50% din voturi.

Deci, pentru ucraineni, el nu e Zelenski, e Goloborodko, președintele lor de vis, care conduce partidul de „slugi ale norodului”.

În oglindă, pentru Putin, Zelenski e coșmarul cel mai negru. Până la el, Ucraina era o țară coruptă, cu politicieni corupți. Rusia putea să-i cumpere și să controleze de la distanță politica Ucrainei. Când ucrainienii au aruncat la coș vechile partide și au votat cu „slugile poporului” toate planurile lui Putin s-au năruit. Nu numai că aceștia nu erau deloc influențabili, dar ei ar fi grăbit procesul de modernizare și aderare al Ucrainei la UE și evident la NATO. Așa că lui Putin nu i-a rămas decât opțiunea militară.

Ei bine, în momentul acela, cum s-a comportat Zelenski? Oricine altcineva în locul lui, ar fi fugit. Omul era înstărit, avea o familie frumoasă, de ce să-și riște pielea?! Numai că Zelenski nu era Zelenski… El era Goloborodko! Și Goloborodko nu fuge în fața primejdiilor. El le înfruntă. El zice: „Give me ammo not a way out”. Este cel pe care ucrainienii îl urmează oriunde i-ar conduce. Pentru că ei nu luptă pentru un politician oarecare, ci pentru un ideal, pentru visul național, devenit realitate. În care cred cu tărie. Și de aceea luptă ca leii și înfruntă „marea armată” roșie.

Prima dată când l-au cunoscut americanii pe Zelenski, au văzut în el un actor devenit președinte. Nu era nimic nou, la ei mai toți politicienii joacă teatru și au avut și ei un actor devenit președinte, pe Ronald Reagan, care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni președinți americani. Însă lucrurile s-au schimbat radical atunci cand Zelenski le-a zis „Give me ammo not a way out”. Atunci el s-a transformat din Ronald Reagan, în George Washington. Primul și cel mai mare președinte american, singurul care a luptat, ca și Zelenski, contra unor invadatori imperialisti care credeau că le aparțin teritoriile americane. Și care, odată ce a câștigat, a pus bazele celei mai puternice națiuni din lume. Așa că americanii nu au avut încotro și l-au ajutat pe George Washington-ul ucrainean, cu tot ce a cerut. De-aia au votat Lend Lease 2.0, în unanimitate. De-aia și Biden s-a transformat din „Sleepy Joe” în „Kickass Joe”, l-a făcut pe Putin criminal de război și a „mișcat munții” să-i ajute pe ucraineni cu tot ce putea.

Similar, la foștii imperialisti, BoJo a sărit și el imediat să-i ajute pe ucraineni, pentru că și britanicii au văzut în Zelenski un erou de-al lor, pe Winston Churchill, care prin verticalitatea sa morală și prin discursurile sale a îmbărbătat întreaga națiune, dându-i puterea să treacă prin cele mai negre momente, conducând-o spre victorie.

Așa că, dacă-i reușește, Zelenski va deveni el însuși legendă, inspirația pentru toți liderii ucraineni ce îl vor urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.