Un militar al batalionului de tancuri al Brigăzii 37 de puști motorizate a recurs la un gest extrem pentru a se răzbuna pe comandantul său. Alegând un moment convenabil în timpul bătăliei din zona Makarov (regiunea Kiev), acesta a trecut pur și simplu cu tancul peste colonelul Iuri Medvedev, zdrobindu-i ambele picioare, scrie Ziaristii.com.

Neobișnuitul incident a fost relatat pe Facebook de jurnalistul ucrainean Roman Țimbaliuk, a cărui postare virală a fost preluată și de site-ul Obozrevatel.com.

Invadatorul furios, angajat al Unității Militare 69647 din Kiahta (Rusia), s-ar fi răzbunat astfel pe comandantul lui pentru pierderea a 50% din personal.

„El l-a acuzat pe comandantul brigăzii, colonelul Iuri Medvedev, de moartea prietenilor și a colegilor săi. Acum, colonelul Medvedev se află la un spital din Belarus. Așteaptă compensații bănești pentru rănile «de luptă» primite în timpul «operațiunii militare speciale de protejare a Donbass-ului»”, a scris ironic jurnalistul Țimbaliuk. Acesta face aluzie la faptul că „bravul” colonel Medvedev a fost zdrobit de un tanc din propria-i divizie în regiunea Kiev, la peste 600 de kilometri de Donbass.

Din cei peste 1.500 de militari, brigada icondusă de colonelul Iuri Medvedev a mai rămas cu circa 750 de luptători activi: unii dintre ei au murit, alții zac prin spitale.

Pentru activitatea sa pe frontul ucrainean, colonelul Medvedev a primit Ordinul Curajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.