NATO a avertizat, miercuri, asupra riscului ca războiul Rusiei cu Ucraina să alunece într-o confruntare nucleară între Moscova şi Occident, scrie Epochtimes-romania.com.

„Rusia ar trebui să înceteze această retorică nucleară periculoasă şi iresponsabilă. Dar să nu existe niciun dubiu cu privire la disponibilitatea noastră de a proteja şi apăra aliaţii împotriva oricărei ameninţări în orice moment. Rusia trebuie să înţeleagă că nu poate câştiga niciodată un război nuclear”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă, în ajunul unui summit extraordinar al NATO ce va avea loc la Bruxelles.

Stoltenberg a ţinut să sublinieze că Alianţa Nord-Atlantică „nu face parte din conflict… oferă sprijin Ucrainei, dar nu face parte din conflict”.

„NATO nu va trimite trupele în Ucraina… Este extrem de important să acordăm sprijin Ucrainei dar, în acelaşi timp, este, de asemenea, extrem de important să împiedicăm ca acest conflict să devină un război în toată regula între NATO şi Rusia”, a punctat şeful NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.