Fostul director al Biroului pentru Investigaţii Speciale al Departamentului de Justiţie al SUA, care a fost responsabil pentru identificarea şi deportarea criminalilor de război nazişti, va conduce o echipă care va investiga crimele de război care au avut loc în Ucraina, scrie Epochtimes-romania.com.

Departamentul de Justiţie (DOJ) a anunţat marţi, într-un comunicat, că Eli Rosenbaum, care a lucrat în cadrul departamentului timp de 36 de ani, va conduce echipa care se va concentra pe crimele de război şi atrocităţile comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Lucrând alături de partenerii noştri interni şi internaţionali, vom fi fermi în eforturile noastre de a trage la răspundere fiecare persoană complice la comiterea crimelor de război, torturii şi a altor încălcări grave în timpul conflictului neprovocat din Ucraina”, a declarat procurorul general Merrick Garland în comunicat.

Departamentul a făcut acest anunţ în timp ce Garland a efectuat o vizită neanunţată în Ucraina pentru a se întâlni cu procurorul general al ţării, cu scopul de a discuta despre angajamentul SUA de a-i urmări în justiţie pe cei responsabili de crime de război în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Rosenbaum va fi responsabil de coordonarea eforturilor în cadrul DOJ şi în restul guvernului federal, se arată în comunicat. Procurorii de la Secţia pentru drepturile omului şi urmăriri speciale din cadrul DOJ vor lucra, de asemenea, cu Rosenbaum pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.

Echipa va sprijini, de asemenea, investigaţia în curs a departamentului cu privire la posibile crime de război asupra cărora SUA are jurisdicţie, inclusiv rănirea şi uciderea jurnaliştilor americani care au acoperit invazia rusă.

Numeroase crime de război ruseşti au fost raportate pe parcursul războiului, inclusiv uciderea de civili şi multiple acuzaţii de viol de către soldaţii ruşi asupra femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.