Temuții luptători ceceni ai autoproclamatului președinte Ramzan Kadîrov au fugit din Ucraina mâncând pământul, revenind în republica lor autonomă din Caucazul de Nord, scrie Ziaristii.com.

Sunt două motive pentru care cecenii n-au mai vrut să se bată cu ucrainenii. În primul rând, au pierdut sute de luptători în numai câteva zile. Apoi, faptul că, încă din startul intervenției lor, generalul Mogamed Tușaev a fost lichidat de armata lui Zelenski.

„Cât au stat în Ucraina, s-au remarcat doar prin ședințele foto și videoclipurile «formidabile» pentru TikTok. În perioada 26-28 februarie au pierdut câteva sute de luptători”

Site-ul ucrainean Obozrevatel.com informează: „Mercenarii lui Ramzan Kadîrov au fugit deja din Ucraina și s-au întors în Cecenia. În timpul șederii lor în țara noastră, s-au remarcat doar prin ședințele foto și videoclipurile «formidabile» pentru rețeaua de socializare TikTok. Kadîrov însuși nu a venit niciodată în Ucraina, deși a susținut că nu este departe de Kiev. Pe 13 martie, grupul său a fugit în Belarus și de acolo a ajuns la Groznîi. Despre asta relatează Radio Liberty, citând surse din contrainformații ale SBU”.

Serviciul de contrainformații din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU): „La 26 februarie, 450 de kadîroviți au încercat să pătrundă pe pământul ucrainean din vecinătatea aeroportului Gostomel, în timpul unei operațiuni de aterizare. Nu a funcționat. Unii au reușit totuși să coboare de pe unul dintre avioane și au fost împușcați chiar pe pistă. Pierderile totale ale luptătorilor lui Kadîrov în perioada 26-28 februarie s-au ridicat la câteva sute de luptători”.

„Au fost angajați doar în «coșmarul» populației locale din zona Borodianka, Babințev, Katiujanka și până la Liutej. În același timp, filmau diverse videoclipuri pentru rețelele de socializare”

Apoi, potrivit aceleiași surse, citate de Obozrevatel.com, pe 4 martie, un detașament rus din Garda Națională a Republicii Cecene a sosit în Ucraina din Belarus, prin zona Cernobîl (aproximativ 1.200 de persoane). Kadîroviții și-au stabilit tabăra în pădurea de lângă Borodianka, dar nu au luat parte direct la lupte. „Au fost angajați doar în «coșmarul» populației locale din zona Borodianka, Babințev, Katiujanka și până la Liutej. În același timp, filmau diverse videoclipuri pentru rețelele de socializare”, a spus o sursă din contrainformațiile ucrainene.

Oficialii din Dnipropetrovsk, împreună cu ceilalți colegi ai lor din alte regiuni ale Ucrainei, s-au pregătit să-i respingă total pe kadîroviții rămași pe câmpul de luptă. Li s-a promis că vor fi îngropați în „piei de porc”.

O asemenea declarație a fost făcută pe canalul său de Telegram de către viceprimarul orașului Dnipro, Mihail Lîsenko. „Oficial. Decizia a fost luată. Toți kadîroviții uciși pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk vor fi cusuți și îngropați în piei de porc. Mulțumită fabricilor de procesare a cărnii din oraș. Să vedem cum vor fi primiți acolo în «rai». Creaturi”, a scris Lîsenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.